A Paradox példás módon támogatja termékeit kisebb frissítésekkel és komolyabb kiegészítőkkel, életben tartva így régebbi, sikeres címeit is. Így van ez a 2013-as Crusader Kings II esetében is, amely mellé hamarosan megérkezik a nyolcadik nagyobb expanzió.

A Horse Lords ráadásul egészen izgalmas szcenáriót ígér, hiszen a 13. században a Közel-Keletet, Ázsia jó részét és Kelet-Európát elözönlő mongol hordákat vehetjük irányításunk alá, hogy bebizonyítsuk: jobb, erősebb, taktikusabb vezetők vagyunk, mint Dzsingisz kán.

Mindez alaposan megváltoztatja a játék eddigi szabályait és képét, hiszen valódi nomádok törzsek várnak a parancsainkra klánokkal, melyeket néha ketté kell osztani, ha nagyra nőnének, néha meg kell harcolni velük a dominanciáért, néha vérszövetségeket kötni. És aztán nyeregbe pattanni az egész népeddel, hogy a lovas harcosokkal, íjászokkal az élen terjeszkedj és hódíts. Persze néha meg kell állni, hogy ideiglenes erődöket építs, amelyekből a leigázott provinciákat tarthatod kordában, üzletelhetsz a Selyemutat járó kereskedőkkel, és érdekszövetségeket köthetsz más nomád törzsekkel. A Paradox Development Studio szakijai mindehhez alaposan kibővítették a térkép közép-ázsiai régióját, és persze az interfészt is hozzáigazították az új lehetőségekhez.

A Crusader Kings II Hords Lords expanziója hamarosan megvásárolható lesz az ismert digitális csatornákon. Addig is, íme egy kis kedvcsináló: