• A Konami hamarosan feléleszti nagy neveit
  • Jelenlegi bevételeik nagyját a mobilos címeik adják

A Konami európai részlegének elnöke, Szaszo Maszami nem kizárt, hogy a Castlevania, esetleg a Metal Gear, vagy a Silent Hill sorozatra célozhatott, mikor “világszerte ismert” címekről ejtett el megjegyzést a Gamesindustry.biz-nek adott interjúban. A többesszám alkalmazásából gondoljuk, hogy nem csak egy sorozatra gondolnak, és csak remélni merjük, hogy nem mobilos verzióban törik a fejüket, hiszen a konzolos megjelenések fontosságáról is beszélt.

Persze nagy kérdés, hogy az eredeti alkotók nélkül mennyire lesznek jók, Kodzsima Hideo viharos távozása után egy jó szívvel is csupán egy felemás Metal Gear Survive született eddig, a Silent Hill pedig tetszhalott állapotban leledzik azóta is, bár ez utóbbit nemrég újra bejegyeztette a Konami.

silent-hill-pyramid-head.jpg

Nem sokkal jobb a helyzet a Castlevania körül sem, Igarasi Kódzsi is távozott már a cégtől és saját projektjét hozta világra a Bloodstained: Symphony of the Night képében - talán épp ennek sikerén felbuzdulva lát esélyt a Konami a Castlevania feltámasztására.

És ha már feltámasztás, nem mehetünk el szó nélkül amellett, sem, hogy a remasterek sikerét látva is nyilatkoztak már a cég részéről. Mindent összerakva tehát egy végső tippként azt mondanánk, hogy a Konami egy Silent Hill remasterrel nyúlhatna a legkevésbé mellé, így abban hiszünk, hogy ezzel készülnek.

Ti mire tippeltek?

metal-gear-big-boss-gyon.jpg