• Csalók portyáznak a The Division PC-s bétájában
  • Viszonylag könnyen tudnak csalni
  • A Ubisoft tud a problémáról

Még holnap délig lehetőségünk van arra, hogy próbálgassuk a márciusban esedékes The Divisiont, a játék zárt bétatesztelésének hála, és aki sok időt eltöltött a programmal, az talán már bele is futott a legnagyobb problémába:

CSALÓK LEPTÉK EL A PC-S VÁLTOZATOT.

A szerverek indulása után nem sok kellett ahhoz, hogy a játékosok rájöjjenek, szabadon módosíthatják a karakterük különböző tulajdonságait, a játék ezt ellenőrzés nélkül elfogadja. Ez úgy lehetséges, hogy ezeket a változókat a program a kliens oldalon, vagyis a játékos gépén tárolja, és küldéskor nem ellenőrzi ezek hitelességét.

Felhasználói beavatkozással végtelen töltényre, gyógyszerre és gránátokra tehetünk szert, vagy olyan mozgási sebességre, amivel a játék nem tud lépést tartani, így effektíve láthatatlanok vagyunk a többi ügynök számára.

Természetesen le kell szögezni, hogy még csak a béta érhető el, a Ubisoft pedig tisztában van a problémával, bár, glitchként hivatkoznak ezekre. A hivatalos fórumon a közösségi koordinátor már jelezte, hogy dolgoznak a megoldáson, illetve a Twitteren ez később megerősítette a közösség építéséért felelős kolléga.

A játékosok azonban ezek ellenére nyugtalanok. Sokan hitetlenkedve állnak az előtt, hogyan lehetséges ez a szarvashiba, mások pedig azt mondják, hogy ez volt az utolsó csepp, és visszamondják az előrendelésüket. Elveszett a játékkal szembeni bizalom.