• Véglegesítették a lezárult a CS:GO Lotto ügy egyezményét
  • A csalók büntetés nélkül távozhattak
  • A publikum nemtetszését fejezte ki
  • TmarTn máris szabályt sérthetett

Miután tavaly csalás vádjával eljárás indult a két Youtuber, TmarTn és ProSyndicate ellen, ám hamar a háta mögött hagyhatta az ügyet és büntetés nélkül távozhattak, sőt, bocsánatkérést sem kellett kérniük a viselkedésükért. Azonban az FTC, vagyis a Szövetségi Kereskedelmi Hatóság (Federal Trade Commission, nem összekeverendő a Ferencvárosi Torna Clubbal) döntésének indoklása koránt sem volt elég sokak számára.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Hatóság oldalán a kommentelők elégedetlenségüket fejezték ki a döntést illetően. A vita tárgyát a játékban található itemek értékéből kifolyólag a csalás mértéke képezi, és annak ellenére, hogy papíron a szóbanforgó oldalt csakis a 18. életévüket betöltöttek használhatják a gyakorlatban semmilyen korlátozás nem gátolja a fiatalokat annak meglátogatásától, kipróbálásától és így tovább.

„Legyünk őszintén, melyik tinédzser fogja ezt betartani, vagy éppen csak elolvasni? El tudnak önök képzelni egy modern tinit, aki azt mondja: „nem vagyok még 18 éves, törvénytisztelő állampolgár leszek, és inkább mással fogok elütni a szabadidőmet”? Ilyen nem lesz.” – írta egy hozzászóló.

A jogi ügyet lezáró és most véglegesített egyezmény arra is kitér, hogy a két szóbanforgó streamer semmilyen promócióban nem vehet részt anélkül, hogy a támogatóik kilétét fel ne fedjék, illetve a promóció mibenlétét is kötelesek nyilvánosságra hozni annak érdekében, hogy ne történjen még egy hasonló kaliberű megtévesztés. Minden marketingtevékenységükről feljegyzéseket kell vezetniük és azt követő 10 évben meg kell őrizniük azokat, hogy bemutathassák az FTC-nek. A fentebb leírtakkal ellentétben TmarTn pár hete a Twitteren közzétett egy vélhetően promóciós célokból készített fényképet, melyen másodikvilágháborús replika sisakban pózol és a tárgyat a Call Of Duty: WWII fejlesztői az aláírásukkal díszítettek.