• A CS:GO Lotto körüli botrány felelősei nem kapnak bírságot
  • Tevékenységüket jelentési kötelezettség ellenében folytathatják

Tavaly attól volt hangos az internet, hogy többek között Trevor "TmarTN" Martin és Thomas "Syndicate" Cassell játékosok ezreit verte át a CS:GO Lottot népszerűsítő videóival. Emlékeztetőül csak annyit, hogy egyrészt nem tették nyilvánvalóvá, hogy a szerencsejátékoldal a sajátjuk, sőt másoknak is fizettek az oldal reklámozásáért; valamint különféle kiskapuk kihasználásával kiskorúak is részt vehettek a hazárdjátékban. Az ügy természetesen kibukott, és TmarTN elismerte tettét, csak éppen bocsánatot nem kért, majd később törölte a videót.

Értesüléseink szerint a Szövetségi Kereskedelmi Hatóság (Federal Trade Commission, FTC) és a két érintett most megegyezésre jutott. Eszerint minden tevékenységüket, valamint támogatói kapcsolataikat jelenteniük kell a hatóságnak, és most megússzák büntetés nélkül, sőt, még csak bocsánatot sem kell kérniük. Az indoklás szerint ettől azért tekintenek el, mert ez az első szabályszegésük, de minden jövőbeli elkövetés több, mint 40,000 dollárjukba kerülhet majd.

"A FTC célja nem az, hogy büntető vagy drákói ügynökség legyen. Mi azért vagyunk, hogy oktassuk a fogyasztókat az új piacokról" - áll a szervezet indoklásában. Ugyan büntetést nem szabtak ki, de szabályozásukat frissítették, melyben egyértelművé teszik, hogy minden befolyásoló személyiségnek közzé kell tennie, hogy mely weboldalakkal és egyénekkel áll kapcsolatban.

csgo-lotto-tmartn-syndicate.jpg