Hat kiemelt területre, az okostelefonos innovációkra, az okostelefonokon kívüli termékekre, a HMS-ökoszisztéma fejlesztésére, az üzleti felhasználású (B2B) termékekre és szolgáltatásokra, valamint az autós és az okosotthont támogató megoldásokra fókuszál a jövőben a Huawei az isztambuli termékbemutatóján ismertetett stratégiája szerint. A vállalat a felhasználói élményt középpontba helyezve rendkívül erős, saját termékekre és szoftverekre épülő ökoszisztémát hozott létre, amely a mesterséges intelligencia támogatásával minden élethelyzetben gördülékeny felhasználói élményt biztosít. A vállalat ennek jegyében egy sor új innovatív okoseszközt, köztük okostelefonokat, notebookokat, egy különleges tabletet és új vezeték nélküli fülhallgatót is bemutatott nagyszabású törökországi eseményén.

matebook-d-16.jpg

A HUAWEI Mate Xs 2 a vállalat vadonatúj, összecsukható okostelefonja kifelé hajtható kialakítással és ultrakönnyű, ultravékony házzal érkezik. A készülék mérföldkövet jelent a Huawei történetében, mivel ettől kezdve a vállalat rendelkezik a legszélesebb portfólióval az összecsukható okostelefonok piacán, beleértve a belső és külső kijelzős modelleket és a hajlítható telefonokat. A HUAWEI Mate Xs 2 Qualcomm Snapdragon 888 chippel érkezik, emellett 4600mAh akkumulátorral szerelték fel, és támogatja a 66W-os HUAWEI gyorstöltést. A készülék rendkívül vékony, nagyméretű sztereó hangrendszerrel rendelkezik, amelyet egy új, mesterséges intelligencia-vezérelt szoftvermegoldás (AI Sound Engine) tesz még kiforrottabbá. Kamerarendszere 50MP felbontású True-Chroma kamerát tartalmaz, emellett a továbbfejlesztett HUAWEI XD Optics technológia felel a valóságot élethűen visszaadó fényképezésért. HUAWEI Mate Xs 2 hűen reprodukálja a színeket a HUAWEI XD Fusion Pro True-Chroma Image Engine technológiának, a 10 csatornás többspektrumú érzékelőnek köszönhetően.

Az eseményen az új nova Y70 és nova Y90 középkategóriás, versenyképes árú okostelefonjait is bemutatta a vállalat. A nova Y70 a 6000mAh-s akkumulátornak köszönhetően átlagos használat mellett csupán heti két töltést igényel, míg az Y90 a 40W-os HUAWEI SuperCharge töltési technológiának hála mindössze 30 perc alatt tölt fel 50 százalékra. Mindkét eszköz kényelmes használatot és magával ragadó élményt biztosít a nagy kijelzőknek köszönhetően: a nova Y90 6,7 hüvelykes HUAWEI Edgeless FullView kijelzővel és rendkívül keskeny keretekkel, míg a nova Y70 6,75 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel érkezik. A Huaweitől megszokott kiváló fényképezési képességekkel, stílusos kialakítással és bőséges tárhellyel kombinálva az eszközök mindenféle típusú felhasználás során kiválóan helytállnak.

A HUAWEI MateBook D16 és 16s – ahogy elnevezésük is utal rá – hatalmas, 16 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek, amely bőséges felületet kínál a munkához, és megkönnyíti a többféle feladat egyidejű kezelését.

A Huawei továbbá bemutatta első e-ink kijelzős táblagépét, a MatePad Paper-t. A készülék vékony formával és könnyű, körülbelül 360 grammos súllyal érkezik. A tabletet 10,3 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel szerelték fel, amely szembarát olvasási élményt kínál. 

Az új fülhallgatók a Kettős hangrendszernek köszönhetően kiváló hangminőséget nyújtanak. Az integrált, két digitális-analóg konverter (DAC) chip, valamint egy négymágneses dinamikus meghajtó – fejlett digitális frekvenciaváltó technológiával – gondoskodik a magas és az alacsony frekvenciák megkülönböztetéséről. Az LDAC nagyfelbontású kodeknek köszönhetően pedig a HUAWEI FreeBuds Pro 2 az iparág legtisztább hangminőségét garantálja.