• Don't Starve tartalommal bővülhet a Cult of the Lamb
  • Ahogy a túlélőjáték világába is ellátogat a szektát vezető bárány
  • Rövid kedvcsinálókat is kapott a kollaboráció
  • A Massive Monster indie gyöngyszeméhez már áprilisban is érkezett egy méretes frissítés

A tavalyi év során elég sok meglepetésben volt részünk videójátékos fronton (kellemesből és kellemetlenből egyaránt akadt néhány), melyek közül az egyik mindenképp az akkoriban még szinte teljesen ismeretlennek számító Massive Monster alkotása, a Cult of the Lamb. A könnyednek tűnő képi világ ugyanis egy valódi horrort rejtett, amelyben egy nem is annyira ártatlan báránnyal (kinek neve egyébként simán Lamb, azaz Bárány) kellett szektát alapítanunk, majd jó alaposan átmosnunk a híveink agyát. A meglehetősen egyedi koncepció és a pazar látvány végül meghozta a sikert a csapat (és az alkotást felkaroló Devolver Digital) számára, időközben pedig már számos újdonsággal bővült a roguelike, ám a jelek szerint még csak most jön a java.

Akadnak ugyanis egyéb indie gyöngyszemek a piacon, az egyik pedig úgy fest, közelebbi viszonyt szeretne ápolni a derék jószágunkkal, méghozzá egy crossover keretében. Nevezetesen a Klei Entertainment klasszikus túlélőjátékáról, a Don't Starve-ról van szó, pontosabban annak többjátékos kiegészítőjéről, ami a Don't Starve Together nevet viseli. Az imént említett kiadó ugyanis közzétett tegnap egy meglehetősen sokatmondó kedvcsinálót, amelyben Bárány egy furcsa portálra lesz figyelmes, amiben nem sokkal később megjelenik a Don't Starve egyik játszható karakterének, Webbernek a sziluettje. A kollaborációból pedig a jelek szerint mindkét program profitálni fog, mivel időközben a Klei is megosztott egy hasonló előzetest, amelyben Wilson pillantja meg a szektavezér alakját.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy milyen formában valósul meg az összeborulás, de a rajongók úgy vélik, hogy Webber egy új követőként lesz jelen a Cult of the Lambben, míg Bárány esetleg játszható karakterré válik a túlélésre fókuszáló alkotásban. A teaserek alapján augusztus 21-én kiderül, mire számíthatunk pontosan, szóval napokon belül megtudjuk, mi fődögél a fejlesztők boszorkánykonyhájában.