• Bemutatták a Cyberpunk 2077 öt alvilági figuráját
  • Közülük többet is láthattunk a kikerült videókban
  • Egyik frakcióhoz sem csatlakozhatunk véglegesen

Egy szerepjáték mit sem ér, ha nincsenek benne érdekes, szerethető vagy utálható karakterek. És az sem árt, ha azok a karakterek nem egysíkúak, feketék vagy fehérek, hanem mint minden ember, többrétegű, s a jóság mögött meglapul némi sötét oldal is, vagy éppen fordítva. Egy olyan világ, mint a Cyberpunk, ilyen karakterek felvonultatására tökéletesen alkalmas. A CD Projekt RED meg is mutatott néhányat közülük.

Az első figura ismerős lehet az E3 2019-en bemutatott videóból. Ő Dex, Night City egyik legjobb fixere. Állítólag az, akinek ő egyengeti az útját, sokra viszi a város alvilágában. Kevés dolog van, amiről ne tudna, a tudás mellé pedig gyilkos ösztönök és hatalmas tapasztalat társul.

A következő karakter szintén feltűnt az E3-as CGI trailerben. Bug, egy netrunner, méghozzá az egyik legjobb, igen nagy tiszteletben áll a hacker-közösségben. Ahogy az utcán a szóbeszéd járja: ha Bug nem tudja megcsinálni, akkor ki tudná?

Maman Brigitte nem egy békés nevelőnő, az már fix, ugyanis ő a kegyetlen Voodoo Boys nevű banda vezetője. Őt egy pillanatra az E3-as Sneak Peakben láthattuk, Maman öntött egy vödör jeget V-re. Veszélyes és rejtélyes alak, aki bármi áron eléri a célját, szóval jobb az oldalán állni, mint az útjában.

Placide szintén a Voodoo Boys tagja, Maman jobb keze. Különösen félelmetes és veszélyes alak. Keveset beszél, és nagyon ritkán mosolyog, de állítólag, ha mégis kanyarra húzódik a szája, akkor meghűl az emberben a vér.

És a végére maradt még egy „barátságos” ember, Sasquatch, a biológiailag átalakított Animals nevű banda ura és parancsolója. Brutális, mint a bandája maga, és lenyűgözi minden testi dolog. De hiába néz ki ostoba állatnak, Sasquatch valójában okos, profi és hatékony, szóval nem lesz érdemes lebecsülni.

Ők tehát Night City alvilágának prominensebb személyei. Nem barátságosak, valószínűleg egyikükkel sem szívesen futnánk össze egy sötét utcán, de bizony a Cyberpunk 2077-ben ez elkerülhetetlen lesz, ha boldogulni akarunk. Viszont kapcsolatunk csak ideiglenes lesz, néhány küldetésre koncentrálódik, mert tartósan egyetlen frakcióhoz sem csatlakozhatunk.