• A Cyberpunk 2077-ben a szex és a szexualitás is porondon lesz
  • Night City lakói között vannak, akik a nemi szerveiket is kibernetikus implantátumra cserélték
  • A független prostituáltak a Moxes nevű bandába tömörülnek
  • A többi banda speciális létesítményben futtatják a szexmunkásaikat

A Cyberpunk 2077 egy meglehetősen elborult világ, ahol nincs olyan része az embernek, amit ne lehetne kibernetikus beültetésre cserélni. Talán csak az agyat ildomos a helyén hagyni, de azt leszámítva a szemektől a belső szerveken át a csontvázig bármi kicserélhető szinte bármire, amit meg lehet építeni. És Mateusz Tomaszkiewicz küldetéstervező szerint ez alól a nemi szervek sem kivételek.

Vagina, hímvessző, mellek, Tomaszkiewicz szerint minden cserélhető ebben a világban. Az ötlet alapján a Cyberpunk 2020 adta, amiben a Mr. Studd és a Midnight Lady (vagy Mrs. Midnight) augmentációk növelhették a férfi vagy nő libidóját. Az ilyen augmentációkat pedig leginkább a Moxes nevű csoport használja, amibe olyan prostituáltak kerülhetnek be, akik elhagyták korábbi munkaadójukat, azaz valamelyik bandát.

 Tomaszkiewicz a Moxest nem bandaként, hanem afféle munkásszakszervezetként írta le a The Gamernek adott interjújában, aminek saját területe van és elég hatalma ahhoz, hogy megvédje a tagjait. Mindeközben a valódi bűnbandák úgynevezett Doll House-okat vezetnek, itt nyújtanak szexuális szolgáltatásokat, de nem a megszokott módon. Képzeljük el, hogy vannak olyan szexmunkások, akik egy programmal rá tudnak hangolódni a kliens tudatára és megvalósíthatják a legtitkosabb, a tudatalattiba száműzött vágyaikat is. Aztán a dolgok végeztével egyszerűen törölnek az emlékezetükből mindent, amit az együttlét alatt csináltak.

Az ilyen Doll House-okban amúgy a Moxes tagjai is beépülnek, hogy más szexmunkásokat toborozzanak a soraik közé.