• Hangulatos új trailereket kapott a Cyberpunk 2077
  • Valamint a város megalkotásáról is beszéltek a készítők
  • Mely eddigi legnagyobb és legösszetettebb alkotásuk szerintük
  • És persze a bandák is bemutatkoztak

Véget ért a Cyberpunk 2077 világát bemutató harmadik Night City Wire, melyben a hivatalos gépigény mellett elsősorban a játék helyszíneként szolgáló Night City került a figyelem középpontjába. Ennek megfelelően megtudhattuk, hogy született meg az a hatalmas város, amit bejárhatunk majd karakterünkkel, valamint bemutatkoztak az utcákat és sikátorokat uraló bandák is.

Ami Night City megszületését illeti, a fejlesztők elárulták, hogy egy reális várost akartak megalkotni, ami ráadásul változatos is, hogy mindig akadjon benne valami felfedeznivaló. Épp ezért először feltérképezték a kaliforniai nagyvárosokat, hiszen Night City is egy ilyen település lesz, aztán pedig felosztották kerületekre és kisebb részegységekre a térképet, így elérve, hogy minden környék különbözzön egymástól, és egyből felismerhető legyen.

A végeredmény pedig egy brutálisan nagy pálya lett, tele egymásra épülő házakkal és hatalmas vertikális szabadsággal, amit a Witcher-játékokban nem igazán tapasztalhattunk meg. Ráadásul mindez egyedi és kézzel készített lesz: a dizájnerek elárulták, hogy sok esetben még a szemetet is hatalmas műgonddal helyezték el az utcákon és a kihalt sikátorokban.

Ezek után pedig a Night Cityt benépesítő bandák is előkerültek, akiknek fontos szerepe lesz a játékban, hiszen sok esetben ők uralják majd az utcákat, melyeken megpróbálunk életben maradni. Ennek megfelelően sokszor találkozunk majd velük: néha szét kell lőnünk őket, ha útban vannak, néha pedig melózhatunk nekik, ha eleget tudnak fizetni. Csatlakozni viszont nem tudunk hozzájuk, hiszen zsoldosként nem igazán bíznak annyira bennünk, hogy bevegyenek a klubjukba. Az viszont jó hír lehet, hogy a bandákhoz tartozó fegyverekre, ruhákra és járművekre így is rátehetjük a kezünket, ha megtetszik valami, amit náluk látunk.