Ahogy azt annak idején megírtuk, az EA  szakmájukban elismert távol-keleti művészeket kért fel arra, hogy a Pokol egy-egy gyűrűjét saját képi világukkal keltsék életre. A San Diegó-i Comic-Con rendezvényén ma a fejlesztők részletesebben meséltek az animációs filmről, és a játék rendezője, Vic Cook kijelentette: „Imádni fogjátok. Testek repkednek mindenfelé. Dantét egy szörny szó szerint feldugja a hátsójába.”

Először persze a hír forrásául szolgáló Kotaku újságírója is azt hitte, rosszul hall, de a producer, Jonathan Knight megmagyarázta a dolgot: „A játék eredeti forgatókönyvébe azt írtuk bele, hogy Cerberus felnyomja Dantét a s*ggébe... őrült, őrült jelenet volt. Sokféle okból nem hagyhattuk benne a játékban. Az viszont, hogy egy momentumot, ami benne volt a szkriptben, de végül ki lett vágva a játékból, beletehetünk az animációs filmbe, tényleg szuper.”

Cook még azt is megsúgta, hogy az anális mókázás nem az egyetlen durva dolog, ami a DVD-korongra kerül; a Kéj epizódjába például annak rendezője, Dong Woo „abszolút kiakasztó, csúcs” jelenetet épített be, ám erről az előadáson tébláboló gyerekek jelenlétében már tényleg nem mert beszélni...

Nos, izgalmas anyagnak tűnik, az egyszer bizonyos...