Hűséges olvasóink számára nem lehet ismeretlen a Red Hook Games játéka, hiszen a 15/04-es PC Guruban írtam egy kétoldalas előzetest róla, meglehetősen pozitív képet festve a veterán fejlesztők gyönyörű és addiktív, ám kihívásokkal teli gyöngyszeméről. 

A csapat persze folyamatosan dolgozik az egyelőre korai hozzáférésben lévő, ám már mostani állapotában is megvételre bátran ajánlható roguelike kazamatapucolásról, ennek legutóbbi bizonyítéka a frissen megjelent „Corpse and Hound Update”.

A frissítés legfontosabb eleme egy új bérelhető hős, a Houndmaster, aki idomított fenevadjával száll be a vérbálba, alaposan megcincálva a föld alatti szörnyek seregét. Az eligazodást segíti az új, játékba épített glosszárium, amely a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza, a könnyű hordozhatóságról pedig a Steam felhőmentése gondoskodik ezentúl. A taktikát is újratanulhatjuk, hiszen immár a megölt ellenfelek hullája nem tűnik el azonnal a pályáról, ami azt jelenti, hogy például a hátsó sorból átkokat szóró rusnyaság nem kerül embereidhez rögvest közelebb – aki játszott már a játékkal, tudja, hogy ez mit is jelent... Az istápoly is alaposan átalakult: először is a fejlesztők szétválasztották a fertőzéseket (disease) és a módosítókat (quirk), és míg előbbiktől egy menetben megszabadulhatunk, utóbbiak közül azokat, melyek hasznosak embereink számára, örökre megtarthatjuk. Oh, és végre működnek a gyógyfüvek és a szenteltvíz!

darkestdungeoncorpseandhound.jpg

Persze a fentieken kívül rengeteg kiegyensúlyozás is történt, az összes kaszt finomhangolva lett, a gyógyítás, a kritikus sebzések, bizonyos statok is változtak, a hosszú kaland tényleg hosszú lett, és így tovább. Akit érdekel a dolog, és érti Lándzsarázó Vilmos nyelvét, az elolvashatja a 12 oldalas (!) kiadási jegyzéket, amely nem szűkölködik a játékra amúgy is jellemző humorban sem. Alant pedig a Darkest Dungeons korai hozzáférésű verziójának megjelenését ünneplő trailer még az év elejéről, egyrészt mert adósok vagyunk vele, másrészt hogy kicsit megidézzük e páratlan alkotás hangulatát.