Ahogy azt a mod kitalálója, Dean Hall az EGX Rezzed konferencián már pedzegette, érkezik az új patch a DayZ-hez, ami úgyszólván tüzes lesz. Legalábbis az egyik legjelentősebb módosítás, hogy begyújthatjuk a kandallót, a tűzhelyet (vagyis főzhetünk), vagy akár tábortüzet is rakhatunk. Jelenleg éppen azt csiszolják a Bohemia Interactive szakijai, hogy mely tárgyak éghetők. Mindez a megfelelő fényeffektekkel lesz megspékelve.

Új animációk is készülnek, amit új fizikával egészítenek ki, mint például a rongybaba-effektus. A fizikai erőbevitel is szerepet kap az eldobható fegyverek vagy az íj megfeszítésében. Javítanak az egérhasználaton, a patch felrakása után például könnyebben fordulunk majd pisztollyal, mint láncfűrésszel.

Az előző javításhoz hasonlóan ezúttal is bővül fegyverarzenálunk, a P1 pisztoly már kész, az AKM még csiszolgatás alatt van, és már az SMG-kre sem kell sokat várnunk. Kapunk új arc-skineket, ruhákat (pl.: szovjet típusú tiszti tányérsapka, melegítő), emellett már bejárhatjuk Karmanovka városát, ahol 3000 tárgy várja, hogy felfedezzük. Emellett új élelmek és bővített vadvilág várja a játékosokat, amely a készítők reményei szerint érdekesen kombinálja majd a kempingezést a vadászattal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!