DC Universe OnlineMint minden MMO-ban, a DC Universe Online-ban is abszolút testre szabhatóak lesznek a karakterek. Választhatunk, hogy bátor hős, vagy aljas gonosztevők akarunk-e lenni. Kiválaszthatjuk, hogy milyen szuperképességeink legyenek, és hogy milyen módját választjuk a közlekedésnek. A klasszikus repülés mellett lesz teleportáció és a szupergyors futás is. Sajnálatos módon egy híres DC hőst sem választhatunk, de találkozni fogunk velük, sőt akár meg is menthetjük vagy akár el is pusztíthatjuk valamelyiket.

DC Universe OnlineA karaktereink képessége folyamatosan fog fejlődni, ahogy egyre több küldetést hajtunk végre. Például a játék elején ugyan tudunk repülni, de csak később tanuljuk meg a levegőben való támadást és hasonlókat. Szuperképességeinkhez a játszóteret többek között Metropolis és Gotham City biztosítja majd, de a közeljövőben több várost is bejelentenek majd. Ezekben a városokban természetesen PvP arénák is lesznek, ahol igazán kihasználhatjuk a szupererőinket. Azonban ezek a PvP harcok néha átcsaphatnak hatalmas főellenség-harcokká.

A DC Comics kilátásba helyezte, hogy olyan karakterek és helyszínek is feltűnhetnek a játékban, amik csak később kerülnek bele egy képregénybe.

A játék megjelenése egyelőre ismeretlen, de azt pletykálják, hogy jövőre már játszhatunk vele.

Az én véleményem az, hogy a DC Universe Online nem sokra számíthat a WoW és az egyre jobban feltörekvő Age of Conan árnyékában, de simán versenybe szállhat a hasonló stílusú City of Heroes/Villains ellen. Reméljük a legjobbakat.