Nagy titokzatosság övezte eddig Kodzsima Hideo legújabb játékát, az elmúlt pár hét során viszont elkezdtek szivárogni az információk a Death Stranding kapcsán. Az előző héten a játékon dolgozó Guillermo del Toro jelezte, hogy Kodzsima pár héten belül kész megmutatni neki a játékmenetet, most viszont maga a legendás rendező is megszólalt a programmal kapcsolatban.

Kodzsima egy brazil TV csatornának adott interjút, ezt fordította le angolra az egyik lelkes rajongó Redditen. Amennyiben hinni lehet a fordításnak, úgy a Death Stranding alapjai már elkészültek, most már csak a szerkesztés és a finomhangolás van hátra. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a játék elkészült volna, a stáb továbbra is kész változtatásokat eszközölni az anyagon, vagy épp új tartalmakat hozzáadni ahhoz.

Kodzsima röviden arra is kitért, mire is számíthatunk a játéktól. Elmondása szerint a Death Stranding egy sötét tónusú, szürreális alkotás lesz, mely egy alternatív valóság közeli jövőjében játszódik majd. Állítása szerint a munkálatok a tervezettnek megfelelő ütemben haladnak, így a játék a tervezett időpontban fog megjelenni, de hogy az mikor lesz, már nem kötötte az orrunkra.   

death-stranding-part.jpg