A Defiance online lövölde az amerikai SyFy Chanellen futó, azonos című sci-fi sorozat kiegészítője, és bár még csak nemrég, április 2-án debütált, gyorsan átlépte az egymillió regisztrált felhasználós bűvös határát. A játékosok eleddig 500 millió hellbugot gyilkoltak le, és megtettek 50 millió mérföldet a Badlands körül, viszont azt nem tudni, hány heavenbug került lemészárlásra.

A Defiance a SyFy és a Trion World közös produkciója, úgynevezett transzmédia projekt. Ez annyit tesz, hogy párhuzamosan fut a sorozat és a rá épülő MMO-játék, amik így hatással is lehetnek egymásra. Például a játékban most indították el a Most Wanted versenyt, ahol a feladat minél több Ark Salvage-t -- a játékbeli pénz -- összeszedi egy óra leforgása alatt. Aki május 12-ig átlagban a legtöbbet gyűjti, az helyet kap a sorozat egyik jövendőbeli epizódjában.

Az áprilisban indult Defiance tévésorozat arányaiban jó kritikákat kapott, míg a játékot a legtöbb helyen 60-65%-ra értékelték, ami átlagosnak mondható. Hogy a program mennyivel járul hozzá a nézettséghez, illetve a sorozat miatt hányan regisztrálhattak, arról nincs információ. Ám az egymillió játékos és az első két rész viszonylag stabilnak mondható nézettsége után -- a SyFy-on az első rész kiemelten magas nézettséget produkált, és a második résznél ez a szám csak 10%-ot esett --, eddig sikeresnek mondható a különös házasság.

Defiance -- megjelenés: 2013. április 2.; gépigény: kétmagos, 2 GHz-es CPU, 2 GB RAM, 512 MB VGA, 15 GB HDD