• Nem valószínű, hogy lesz Diablo 2 remastered
  • Mert minden asset és a forráskód is megsérült
  • Ezért mindent az alapoktól kéne megcsinálni

Bár sokat pletykáltak a Diablo 2 remasterelt változatáról, a BlizzCon 2019-en végül mégsem jelentették be a játékot. Most az ExileCon 2019-en résztvevő fejlesztők, Max Schaefer, Erich Schaefer és David Brevik azt is elárulták, miért nem készül még a klasszikus játék felújított változata, mi több, állításuk szerint valószínűtlen, hogy valaha is kiadnak egy ilyen verziót.

Az ok egyszerű, de meglepő: minden megsemmisült. A Diablo 2 fejlesztésének utolsó szakaszában a forráskódot, valamint minden assetet és művészeti anyagot végzetes sérülés ért, és nem volt biztonsági mentés. A kódot végül azon verziókból rekonstruálták, amiket a fejlesztők hazavittek tesztelésre.

Erich Schaefer maga is több napot dolgozott azon, hogy mentse a menthetőt, de állításai szerint így is olyan nagy veszteség érte őket, hogy a Diablo 2 remasterelt változatához lényegében az egész játékot újra kellene építeni az alapoktól, ami rengeteg munkával járna. Ezért kételkedik abban, hogy a Diablo 2-nek lesz felújított változata.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!