Tetszik vagy, sem, de a Diablo 3 már nem egy PC-exkluzív játék; a Blizzard sokáig várt folytatása idén megjelenik a PlayStation 3 és az Xbox 360 konzolra, majd pedig később PS4-re. Az átirat átalakított kezelést és új menürendszert kap, hogy a konzolos közönség is élvezhesse a játékot, ezen felül azonban másban nem igazán tér el a játék az eredetinek tekinthető PC-s kiadástól.

A Blizzard egyébként régóta tervezgette azt, hogy konzolokra is elkészüljön a játék: a hivatalos bejelentést megelőzően számtalan olyan megjegyzést és hírfoszlányt kaptunk a fejlesztőktől, mely az átiratra mutatott. Azt tehát nem lehet mondani, hogy egy seftiben összedobott portról van szó, meg hát az ilyen kapkodás amúgy sem jellemző a csapatra.

Az alábbi videó még az E3-on készült, a Sony azonban csak most volt hajlandó kiadni a matériát, melyben a Diablo 3 négyfős kooperatív módját vehetjük szemügyre.

Diablo III -- Megjelenés: 2013. szeptember 3. (PlayStation 3, Xbox 360) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2800 MHz, RAM: 1,5 GB, VGA: SM 3.0 / 512 MB, HDD: 12 GB