• Lezajlott 2019 első CS:GO Major tornája, az IEM Katowice 2019
  • A győztes a dán Astralis lett
  • Dupreeh az elhunyt édesapjának ajánlotta a győzelmet

Egy "klasszikus" esport-helyszínen, a lengyelországi Katowicében rendezték meg 2019 első Counter-Strike: Global Offensive Major versenyét, ahol már előzetesen is az volt a kérdés, hogy ki lesz képes megállítani a címvédő Astralis csapatát - végül ez így maradt egészen a három héten át tartó torna döntőjéig.

A dán sztárcsapat egészen elképesztő formában játszott végig: az egész versenyen egyetlen (!) pályát buktak el mindössze, még a csoportkörben tudott elhozni ellenük egy mapet az ausztrál Renegades, de ott is nyertek 2:1-re. Mindenkinél magabiztosabb mérleggel mentek tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol előbb a Ninjas in Pyjamas, majd a MIBR ellen is sima 2:0-t hoztak, eljutva így a döntőig, ahol a Major-újonc ENCE volt az ellenfelük. Nem meglepő mód azonban itt sem torpant meg az Astralis: újabb sima 2:0 következett, így sorozatban második (összességében pedig már a harmadik) Major-sikerüket szerezték meg a dánok.

astralis.jpg

 

A finálé így is emlékezetes maradt, igaz, nem feltétlenül a meccs, hanem az Astralis egyik játékosa, dupreeh reakciója miatt. A dánok entry fraggere élete legnehezebb versenyén van túl, pár nappal a Major kezdete előtt ugyanis elhunyt az édesapja. Nem véletlen, hogy a győzelem utáni interjú során eltörött nála a mécses.

Dupreeh a Twitteren is édesapjának ajánlotta a győzelmet, aki korábban mindig élőben szurkolt neki a versenyeken.

dominanciaval-es-egy-meghato-pillanattal-zarult-az-ev-elso-nagy-csgo-tornaja.jpg

Mindenképpen szót kell még ejteni a Major egyetlen magyar játékosáról, DeadFoxról is, aki számára sajnos a tervezettnél korábban véget ért az IEM Katowice 2019: csapatának, a HellRaisers-nek nem sikerült továbbjutnia a Top 16-ból az egyenes kieséses szakaszba.