• A Doom vezető programozója szerint 1080p-vel és 60fps-sel fut majd a játék minden megjelenési platformon
  • Ezen értékek elérést a Doommal bemutatkozó idTech 6 grafikus motorral sikerült biztosítani a fejlesztőknek

Ha magas felbontásokról és stabil képfrissítési értékekről esik szó, akkor elsősorban nem a PS4 és a Xbox One konzolokkal példálózik az ember, hiszen olykor megesik, hogy az 1080p - 30fps kombót sem sikerül elérnie rajtuk a játékfejlesztőknek, vagy csak kis csalással, mint a Halo 5: Guardians és a The Witcher 3: Wild Hunt esetében, igaz, ez főként inkább a Microsoft portékáját érinti. Ám a Doom rajongóinak jó hírrel szolgált most az id Software, mely elárulta, hogy a májusban érkező shooter bizony 1080p felbontással és 60fps képfrissítési értékkel hasít majd minden platformon.

A Bethesda hivatalos blogján megjelent bejegyzésben ugyan a Doom vezető programozója, Billy Khan külön nem emelte ki a felsorolásban a PC-t, de nyilvánvaló, hogy számítógépeken még ennél is magasabb értékeket csalogathatunk elő a programból, ha győzzük hardverrel (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy az idTech-alapú játékok 60fps-nél nem mindig tudnak többet).

„Azt szeretnénk elérni, hogy a játékosok elámuljanak azon, hogy hogyan képes a Doom és az idTech 6 grafikus motor ilyen gyönyörű látvány megjelenítésére 60fps és 1080p felbontás mellett minden platformon, mikor más címek még csak hasonlót sem képesek produkálni 30 képkocka/másodperc értékkel.” – nyilatkozta magabiztosan Khan.

A szakember szerint a lehető legszebb küllemű programot igyekeznek megalkotni kijelölt keretek között, ebben pedig nagy segítségükre van a Doommal bemutatkozó idTech 6 grafikus motor, mely olyan modern eljárásokat támogat, mint a fizikai alapú renderelés vagy a dinamikusan változó fények. Khan szerint az engine nagy előnye, hogy a művészeti részleg dolgozói és a tervezők pillanatok alatt képesek vele részletgazdag elemekkel ellátni a megalkotásra kerülő világot.

Hogy a végső produktumban végül tényleg sikerül-e elérni ezeket az értékeket a Sony és a Microsoft gépein az legkésőbb májusban kiderült, de annyi bizonyos, hogy az eddigi képek és trailerek alapján tényleg egy roppant szép, és persze hasonló módon véres és kegyetlen epizóddal gazdagodik a legendás FPS-sorozat hamarosan.