• Cenzúrázatlanul jelenhet meg Németországban a Doom
  • Ilyen még sosem volt a sorozat fennállása során
  • Enyhülnek a németek

Vagy a német cenzorok enyhültek meg vagy az id Software nem tudott eléggé brutális játékot készíteni, akárhogy is legyen, a sorozat fennállása során most először jelenhet meg a legújabb rész úgy, hogy a Németországba szánt verzióból semmit sem kell eltávolítani, holott az eddigi videók, képek és információk láttán legalább annyi leszakadó végtag, vér és démoni teremtmények lesznek, mint annak idején, sőt ezek még inkább fotorealisztikus tálalásban jelennek meg a képernyőinken. Változik a világ, ezek szerint…

A hír olyan horderejűnek bizonyult, hogy a Bethesda marketing alelnöke is megszólalt. Pete Hines azt mondta, hogy nagyon elégedett azzal, hogy Németországban módosítások nélkül jelenhet meg a Doom, hozzátette azonban, hogy a döntés annyira azért mégsem meglepő, tekintve, hogy a múltban milyen besorolások születtek, és hogy sikerült visszavonni a Doom és a Doom 2 tiltását.

A Doom és a Doom 2 vágatlan változatát a Federal Department for Media Harmful to Young Persons hivatal annak idején indexelte, ami azt jelenti, hogy a boltokban legalább 10 évig nem árusítható. Ezt a tiltást sikerült 2011-ben feloldani, de a döntéshozók később is engedékenyek voltak, hiszen idén a Fallout 3 tiltását is semmissé tették, holott a 10 éves várakozási időből még három év hátra volt, a Fallout 4 pedig egyenesen változtatások nélkül kerülhetett boltokba.

Enyhülnek a németek, hiszen láthatóan már nem tekintik ezeket a játékokat az ifjúság számára károsnak.