• Április 15-18. között zajlik a Doom nyílt bétatesztje
  • A próbakör mindhárom megjelenési platformon elérhető, a kliensek a mai naptól letölthetők
  • 2 térképet, 2 játékmódot, 8 fegyvert, 3 felszerelési tárgyat, és 1 démont próbálhatunk ki a teszt során

Április 15-én végre elindulhatunk a Marsra démonokat és online játékosokat irtani, ugyanis a hétvégén nyilvános bétatesztet tart az id Software műhelyében készülő Doom. Ennek kapcsán a Bethesda minden fontos tudnivalót összeszedett, ezeket áttanulmányozva pedig felkészülten várhatjuk a vérengzés rajtját pénteken.

A legfontosabb nyilvánvalóan a pontos indulás, mely magyar idő szerint április 15-én délután 6 órakor esedékes, és egészen április 18-án hajnal 5:59-ig lövöldözhetünk kedvünkre. A próbakör nyilvános, vagyis nem kell kód a csatlakozáshoz, elég letölteni a PC-n (Steam), PS4-en, és Xbox One-on egyaránt elérhető kliensprogramot, amit a mai naptól már megtehetünk, ha nem szeretnénk a játékidőből értékes perceket pazarolni.

A teszt során kizárólag a Doom multiplayer részlegét szemrevételezhetjük, vagyis sem a kampányból, sem pedig a saját térképek és küldetések tervezésére alkalmas Snap Map funkcióból nem kapunk ízelítőt. Persze tennivalónk így is akad majd, hiszen egészen sok dogot kipróbálhatunk a tesz három napján.

A játékmódok közül a 6v6 küzdelmekre fókuszáló Team Deathmatch és Warpath opciók lesznek hozzáférhetők, ezeket pedig a Heatwave és az Infernal pályákon űzhetjük. Démont sajnos csak egyet kapunk, a Revenant-ot, fegyverekkel azonban bőséggel ellát minket az id Software, hiszen a hét alapmordály (Rocket Launcher, Plasma Rifle, Super Shotgun, Vortex Rifle, Static Rifle, Heavy Assault Rifle, Lightning Gun) mellett a különösen erős Gauss Cannonnal is megszórhatjuk az ellent. Felszerelésként személyes teleport, valamint két gránátfajta szolgál, a Frag Grenade és Siphon Grenade.

A konzolokon játszóknak nyilván nem kell foglakozniuk azzal, hogy a gépük elbírja-e a programot vagy sem, a PC-seknek azonban nyújtott egy kis segítséget ez ügyben a Bethesda, és közzétette a minimum hardverkövetelményeket, melyek a Doom 720p felbontásban való zökkenőmentes futtatásához szükségesek, ezek pedig a következőképpen alakulnak:

  • Operációs rendszer: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (kizárólag 64-bites változat)
  • Processzor: Intel Core i5-2400 vagy jobb / AMD FX-8320 vagy jobb
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 670 (2GB) vagy jobb / AMD Radeon HD 7870 (2GB) vagy jobb (az NVIDIA GeForce GTX 750 Ti-t és a mobil GPU-kat nem támogatja a program)
  • Szabad hely: 22 GB
  • Egyéb: Steam felhasználói fiók, szélessávú internetkapcsolat

Az id Software azt is jelezte, hogy a fentiek még nem a végső specifikációk, így a játék májusi megjelenéséig még változhatnak a hardverigények.