A 2014-ben megjelent A holnap határa (Edge of Tomorrow) egy valódi felüdülés volt a blockbusterek piacán, hiszen Doug Liman (Hipervándor, Mr. és Mrs. Smith. Országúti diszkó) egy meglehetősen intelligens és látványos mozit rakott le az asztalra. A történet szerint az emberiség elkeseredett harcot vív a megszálló idegenekkel, ami egy meglehetősen elcsépelt alapszituációnak mondható, ám az alkotók csavartak egy nagyot az egészen, méghozzá azzal, hogy a Tom Cruise által alakított főhős minden elhalálozás után átéli ugyanazt a napot.

Az opuszt mind a szakma, mind pedig a nézők eléggé szerették (összesen 370 millió dollárt hozott a Warner Bros. konyhájára), a tervezett folytatás (vagy előzmény, már nem lehet tudni) azonban máig nem szökkent szárba, holott forgatókönyv is készült hozzá, a legutóbb A kaszkadőr című moziban látott Emily Blunt pedig már tavaly augusztusban arról beszélt, hogy rajta aztán biztosan nem múlik a második rész elkészülése. Nos, maga a rendező is hasonló állásponton van, Liman ugyanis az Empire magazinnak beszélt arról, hogy továbbra sem tett le a projektről.

„Nem, továbbra is beszélünk róla” – válaszolta a filmes arra a kérdésre, hogy halottnak tekinthető-e A holnap határa 2„Imádjuk azt a világot. Tom [Cruise] és én úgy két hónapja néztük újra [az első részt], mert vagy 10 éve nem láttam, közben pedig azt gondoltam, hogy »hű, ez egy igazán remek film«” – tette hozzá, kiemelve, hogy mostanra inkább elismeréseket szeretne gyűjteni pénzügyi sikerek helyett, alkotásait pedig hosszú távra tervezi. Tekintve, hogy Tom Cruise egy több filmre szóló szerződést kötött a Warnerrel, minden adott ahhoz, hogy előbb vagy utóbb visszatérhessünk az idegenek közé, más kérdés, hogy egyik színész sem lesz már fiatalabb, szóval nem kellene újabb tíz évet várni a folytatással.