A mai napon ünnepli 35. születésnapját a JRPG-k ősatyja, a Dragon Quest, a Square Enix pedig ezen alkalomból egy évfordulós streamet tartott, melyben rengeteg újdonságot jelentettek be a széria kapcsán. Ezek közül emeltük ki most nektek a legfontosabbakat.

dragon-quest-12-bejelentes.jpg

Dragon Quest 12: The Flames of Fate

Hivatalosan is bejelentették a széria tizenkettedik számozott felvonását, mely a Dragon Quest 12: The Flames of Fate címet kapta. Az első trailer magából a játékból semmit sem mutat még, annyi azonban kiderült, hogy egy sötét hangulatú, felnőtt történetre számíthatunk, melyben a játékosnak számos döntést meg kell majd hoznia, valamint a tradicionális harcrendszert is újragondolják. A platformok és a megjelenési dátum nem ismertek, az viszont biztos, hogy egyidejű globális premiert terveznek.

Dragon Quest 3 HD-2D Remake

Felújítást kap a harmadik rész, méghozzá az Octopath Traveler "HD-2D" megoldásához hasonló látványvilággal: ez lesz a Dragon Quest 3 HD-2D Remake, amely modernizált retró külsővel meséli el újból a hármas számú epizód történetét. Ez esetben is szimultán megjelenés van tervben, de a dátum és a platformok itt sem ismertek.

Dragon Quest Treasures

A szintén most bejelentett Dragon Quest Treasures című spinoff kapcsán meglehetősen titokzatos a kiadó, annyit árultak csak el róla, hogy egy RPG lesz, de egyáltalán nem hagyományos fajta. A Dragon Quest 11-ből átruccanó Eriket és Miát szerepeltető Treasures az előző két játékhoz hasonlóan mindenhol egyszerre fog megjelenni, a "mikor" és "mire" kérdésekre azonban itt sem kaptunk választ.

Dragon Quest 10 Offline

A franchise tizedik számozott epizódja egy online játék volt, most azonban megnézik, mit lehet belőle kihozni hagyományos részként: ez lesz a Dragon Quest 10 Offline. A 2022-es megjelenést egyelőre csak Japánra vonatkozóan jelentették be, így nem kizárt, hogy az eredetihez hasonlóan ez sem hajózik majd ki a szigetországból.