Iparági információk azt mutatják, hogy a játékosok 82 százaléka vált üzeneteket a telefonján játék közben, 61 százalék hallgat zenét, 49 százalék pedig a játékkal kapcsolatos élő közvetítést, videót vagy weboldalt néz. Ezen kutatásokon felbuzdulva a A HP egy másodlagos képernyőt épített az OMEN X 2S laptopokba - méghozzá a billentyűzet felső része kapot egy 6 colos 1080p felbontású kijelzőt, melyen a fenti feladatokat a mobil előhalászása nélkül intézhetjük. Ja, és az OMEN X 2S valós idejű képernyőtükrözésre is képes, amellyel a főképernyő egy része, például egy autóversenypálya térképe is megjeleníthető a másodlagos kijelzőn.

De nemcsak itt kapunk egyedi újítást, hanem a hűtési rendszerben is: a mindössze 20 mm vastag, teljes fémvázzal készült gép az első 15 colos átmérőjű gaming laptop folyékony fém keverékkel működő hűtőrendszerrel. Konfigurációtól és pénztárcánktól függően 144Hz FHD IPS kijelzővel, Nvidia Max-Q RTX 2070 vagy RTX 2080 GPU-val, akár 64 GB RAM és két 1 TB tárhelyű NVMe/PCIe SSD-vel is kapható lesz. Mindegyik konfigurációt az Intel jelenlegi legerősebb mobilprocesszorával, az Intel Core i9-9880H-val táplálják meg.

omen-x-2s-laptop-8.jpg

A modell megjelenése valamikor júniusban esedékes, és 2100 dollárt, azaz jelenlegi árfolyamon mintegy 615 ezer forintot (plusz ÁFA) kérnek majd érte.