• Új videóval jelentkeztek a Dying Light 2 fejlesztői
  • Melyben a rajongói kérdésekre válaszolnak
  • Szóba kerülnek többek közt a morális problémák és az ellenfelek is

A Dying Light 2 fejlesztői az elmúlt hetekben, hónapokban elég gyanús hallgatásba burkolództak, ez azonban most szerencsére megtörni látszik, ugyanis egyre több részlettel jelentkeznek a játékról. Nemrég ráadásul egy videó is felkerült a YouTube csatornájukra, melyben Tymon Smektala vezető dizájner a rajongók leggyakoribb kérdéseire válaszol.

A videóból kiderül például, hogy a Dying Light 2 térképe körülbelül 6 négyzetkilométeres lesz, ezen az értéken pedig sokat dob majd a vertikális tagoltság, a legtöbb épület ugyanis több szinttel érkezik, melyeket mind bejárhatunk. Szóba kerültek az ellenfelek is, akik ezúttal még változatosabbak lesznek, ezen a téren azonban Smektala nem ment bele a részletekbe, ugyanis szerinte hamarosan egy sokkal információdúsabb bejegyzéssel is jelentkeznek majd a témába. Ami a fegyvereket illeti, puskákra vagy pisztolyokra nem érdemes számítanunk, így közelharcra és íjak használatára kell berendezkednünk. Smektala szerint azonban lehetőségünk lesz egy kézzel készített shotgunt is bevetni, mely roppant erős, cserébe viszont gyorsan elhasználódik.

Végezetül pedig előkerültek a különféle döntések is, amik a Dying Light 2 központi részét képezik. Ennek megfelelően az, hogy mely frakciókkal fogunk össze vagy hogy bizonyos helyzetekben hogy viselkedünk, nagyban befolyásolhatja az egyes missziók kimenetelét, valamint azt is, hogy milyen fertőzöttekkel futhatunk össze a város utcáin, vagy hogy a térkép mely területei nyílnak meg előttünk.