• Önálló kiegészítőt kap a Dying Light
  • A Bad Blood egy battle royale mód lesz
  • A játék inkább az agresszióra épül semmint a túlélésre

Tavaly decemberben jelentette be a Techland a Dying Light-hoz azt az önálló kiegészítőt, amellyel megpróbálják meglovagolni a battle royal őrületet. A Bad Blood a riválisaival ellentétben viszont mindössze hat játékost enged be a szigetre, ami az életre-halálra harc helyszínéül szolgál.

A játékmenet a már megszokott recept alapján működik: kidobnak a helikopterből, aztán össze kell szedni mindent, ami biztosíthatja, hogy te legyél az utolsó túlélő, aki elhagyhatja a szigetet. Ehhez kutatni kell a felszerelés után, átnézni a holttesteket, és így tovább. És persze nem árt megölni azt, akivel összefutunk.

A Bad Bloodban az a csavar, hogy a szigeten nem csak a játékosok lesznek, hanem zombik is. A helikopter viszont csak akkor jön a túlélőért, ha összegyűjti a megfelelő számú zombi DNS-t, köztük egy egyedi képességekkel bíró boss-zombi mintájával.

Ha ez megvan, jön érted a helikopter, ám az egy előre nem meghatározott helyen fog landolni. Szóval nekünk még oda kell jutni, ráadásul nagyon valószínű, hogy a még élő játékosok is odamennek, hogy megszerezzék a mintákat, ezzel a jegyet a helire.

Ezzel a Bad Blood sokkal inkább fog az agresszív játékstílus felé elmozdulni, nem lesz elég elkerülni az ellenfeleket és egy biztos pontra befészkelni magunkat, hogy kivárjuk, míg a többiek lerendezik egymás közt a dolgot. A kevesebb játékos, a zombik és a korlátozott célok pedig pörgős játékélményt kínálnak. És mindezt még megfűszerezi az a tény, hogy a játék egyik alapja a parkour.

A Dying Light: Bad Blood jelenleg tesztfázisban van, hamarosan jön a publikus teszt. A koncepciója érdekesnek tűnik annak tükrében, hogy itt némi újdonságot próbálnak vinni a már bevált játékmenetbe.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!