Ugyan már régóta tudjuk ezen információkat, de mind ezidáig nem kerülhetett nyilvánosságra, hogy a fifahungary.com közösségi oldalon szavazásra bocsátott népszerű magyar focisták közül Dzsudzsák Balázs elsősége a hazai dobozok elejére tornázta a remek futballistát. Ez lesz az első alkalom, hogy a magyar boltok polcaira egyedi, hazai érdekeltségű borítóval érkezik a program, ráadásul jelentősen megreformált PC-s verzióval.

A mai napon volt egy sajtótájékoztató, illetve fotózás is az eseményről, ahova a fifahungary.com főszerkesztője, Tomm!k@ látogatott el, és képviselte egyben a PC GURU-t is. Íme a személyes összefoglalója az eseményről:

Dzsudzsák Balázs a FIFA 09 borítójánDzsudzsák Balázs három fronton is a világ élvonalába lépett az utóbbi fél évben: az acélos magyar válogatott meghatározó játékosa lett; leigazolta a holland sztárcsapat, a PSV; no meg ősztől Ronaldinhóval a jobbján mosolyoghat a magyar focirajongókra. Nem akármilyen csapatba kapott most meghívást a nyírségi legény: Ronaldinho, Rooney, Ribéry, Klose, Sergio Ramos, Smolarek, Ochoa és az amerikai Altidore lehetnek a társai, ha valaha összejön a „miattam vesznek a gyerekek FIFA-t" csapat valamilyen gálameccsre. Az órákon át tartó sajtófotózás előtt volt alkalmunk pár percet beszélgetni a szélsővel.

Dzsudzsák Balázs a FIFA 09 borítójánBalázs elmondta, hogy a FIFA 2004 volt az első focis játéka, azóta mindegyikkel rendszeresen játszik. Eindhovenben gyakran ül edzések között a gép elé. Vagy játékkal, vagy tévézéssel tölti általában hollandiai szabadidejét, itthon pedig minden adandó alkalommal meglátogatja a DVSC Oláh Gábor utcai stadionját, ahol három magyar bajnoki címet ünnepelhetett. A magyar trikolórnak szurkoló FIFA-rajongóknak egy bennfentes információt is elárult: pár kivétellel a teljes magyar válogatott a FIFA-ra esküszik, csak kevesek keze nyúlt a Konami Pro Evo sorozata felé. A legjobb játékosok szerinte Fülöp, Juhász, Feczesin, de mindenki szívesen játszik. Az ennél nagyobb aktualitást élvező dologra, a szerződésre visszatérve, hogy az ő szavait használjam, felfoghatatlan, hogy 21 évesen mindezt elérte. „Elképesztő, volt, amikor megmutatták, hogy Ronaldinho áll mögöttem a borítón. Az, hogy százezrek látják majd az arcomat a kedvenc játékukon... Elképesztő!” – mondta. Akkor pedig még boldogabb lett, amikor megtudta, hogy a közösségnek köszönheti mindezt. Bizony ám, tavasszal a fifahungary.com látogatói választották ki Dzsudzsit kedvenc játékuk borítójára. Igaz, akkor még úgy tudták, csak viccből kérdezősködünk a dobozkép iránt. 2265 voksolóból 1389-en a Hollandiában légióskodó fiúra tették le szavazatukat, míg a második Gera Zoltán csupán 511 ikszet kapott – utcahosszal nyert a nyírlúgosi illetőségű ballábas játékos. Elmondta még, hogy ez az eddigi legnagyobb szponzori szerződése, nem is álmodhat már ennél nagyobbról. A valós foci világába áttérve pedig nagyon optimistán nyilatkozott a válogatott teljesítményéről és esélyeiről. Szerinte nagyon jó csapatunk van, amit egy zseniális edző készíthet fel meccsről meccsre – vagyis kijutunk a VB-re...