A 2012-es E3-on a Ubisoft atombombát robbantott a Watch Dogs képében, idén pedig úgy nézett ki, hogy a Beyond Good & Evil 2 ugorja meg a játékosok ingerküszöbét. Nos, sajnos nem ez történt, de sebaj, kaptunk helyette más meglepetéseket -- még ha ezeknek a PC-sek többsége nem is örülhet igazán.

A jelen…

A műsor rendhagyó módon az Alice in Chains nevű együttes gitárosával, Jerry Cantrell-lel nyitott, aki egyből leleplezte az októberben várható Rocksmith 2014 Edition című gitároktató játékot. Hiába, a Ubisoftnak bejött az előző rész, így várható volt, hogy lesz folytatás, eztán Kinect-támogatással, legalábbis Xboxon. Platformokat nem hallottunk, de az Xbox 360 / One kombó azért elég valószínű, sőt, mi multiplatform premierre számítunk. A híres zenész szerint ez az a játék, amivel a leggyorsabban tanulunk meg gitározni -- hát ha te mondod Jerry, akkor biztos úgy van.

A Rocksmitht Aisha Tyler követte, aki idén is vállalta a műsorvezetést. Rögtön bele is csapott a lecsóba: nyakunkon a Splinter Cell: Blacklist megjelenése, nyilván kellett egy új trailer, ami elég zavarosra sikeredett, de legalább mutatott egy keveset a multiplayerből, melyben visszatérnek a kémek és a zsoldosok. Aisha szerint „ez lesz minden idők legnagyobb Splinter Cellje”, és mi a Conviction után bármit elhiszünk.

Sam Fishert egy kis könnyedség követte a Rayman Legends képében: a kooperatív, 2D-s platformer, mely a kismillió díjat nyert Rayman Origins folytatása, 120-nál is több pályával és zenés minijátékokkal, szeptember 3-án jelenik meg PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és Wii U-ra, de később nyakunkat tesszük rá, hogy PC-re is ellátogat. Az új trailer aranyos lett, ennél többet nem szabad várni tőle, színtiszta móka az egész.

Szintén a puszta szórakoztatást tűzte ki céljául a The Mighty Quest for Epic Loot című MOBA, melyről egy ideje már tudunk, s ami most zárt bétafázisba lépett -- erre a hivatalos oldalon bárki jelentkezhet. A játék egy érdekes, free-to-play alkotás, melyben minden játékos egy-egy várurat alakít. A cél, hogy a többiek kincstárát kiraboljuk a hősünkkel és annak martalócaival, miközben a saját kamránkat igyekszünk megóvni a hasonló atrocitásoktól. Míg tehát csapdákat és biztonsági rendszereket menedzselünk, harcolunk és rosszalkodunk is, mindezt kedves grafikai körítés és remek humor közepette. Kár, hogy új trailert nem mutattak, csak a tavaly szeptemberit játszották le újra.

A jelenlegi platformokra szánt játékok sorát a South Park: The Stick of Truth zárta: új trailer, karácsonyi megjelenés, mi kell még? Ha pedig valami nem stimmel, csak vessétek be a nagaszaki fingot, tuti mindenki nektek ad majd igazat egy E3-as vitában.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2