A nap második nagy sajtótájékoztatóját az EA tartja, a nagy kérdés velük kapcsolatban, hogy milyen új játékokat fognak bemutatni a Star Wars-franchise kapcsán, s vajon megint túlzásba viszik-e a sportjátékokat. Minderre most választ kaptok!

Adrenalin

Kezdésnek rögtön egy BioWare-nagyágyút kaptuk, a Dragon Age: Inquisitiont, aminek bizonyos nagyon fel kell kötnie a gatyát, főleg azután, amit a The Witcher 3-ból láttuk alig pár órája a Microsoft sajtókonferenciáján. Szerencsére ez a játék is piszkosul jól néz ki -- epikus, kalandra csalogató, és ami igazán fontos, a játékmenet-videó tanulsága szerint izgalmas, akciódús és a taktikázásnak is kellő helyet biztosít, ebbe beleértve azt is, hogy kiket viszünk magunkkal a világmegmentő kalandunkra.

A Dragon Age után jött a Mass Effect, az új Mass Effect, ami a rajongók kívánságának eleget téve új térséget mutat be, ahol minden eddiginél nagyobb szabadságot kapunk a felfedezés terén, mindezt pedig az eddigi legszebb látványvilággal fejelik meg a fejlesztők.

Mindezen kívül a BioWare egy új IP-n is dolgozik, ám erről még nem kaptunk sok mindent, csak annyit, hogy nagyszerű lesz.

Mirror’s Edge 2! Az EA egy fejlesztői videóval jelentkezett, amiben a karakter áttervezésétől a történeten át a játékmenetéig szinte mindenbe betekintést kaptunk. Jó hír, hogy az elődre alapozva tervezték meg a játékot, vagyis nem kavarják fel a formulát, s látszólag a folytatás már mentes lesz a gyermekbetegségektől.

A konferencián komoly bemutatót kapott a Battlefield: Hardline, az alapsorozat új mellékága, mely a zsaruk és a rablók közötti örökös és véres harcot mutatja be. A DICE és a Visceral Games a multiplayer módba engedett betekintést, ami bizony kifejezetten izgalmasnak tűnik, kellőképpen eltérőnek attól, amit az alapsorozatban eddig láthattunk. A bétatesztelésre már lehet jelentkezni a hivatalos oldalon, csak egy gyors regisztráció kell és már bent is vagy. A lehetőség a PC-s és PS4-es játékosok számára él, ráadásul mától indul a móka.

Előbukkant a Criterion Games is, amely nem egy új Need for Speedet és nem is egy Burnoutot mutatott be, hanem egy új szellemi tulajdont, ami túlmutat az autóversenyzésen, s kötetlen élményt ad. Persze lesznek kocsik, de mellettük helikopterek, hajók, motorok, wingsuitok és még egy sor másik, sebességre kitalált eszköz lesz elérhető, hogy aztán azt kezdjük ezekkel, amit csak akarunk.

Volt szó a Star Warsról is, de elkeserítően kevesen láthattunk, csak pár másodpercnyi koncepciót és fejlesztői narrációt. Ha egy nagy adag Battlefront 3-ra vártál, akkor még legyél türelemmel.

Sims és MOBA

Természetesen terítéken volt a Sims 4, ami a már ismert szimuláció logikus továbbfejlesztése. Ez a gyakorlatban okosabb simeket, összetettebb, de egyúttal egyszerűbb személyre szabást és vibráló, igazi élő-lélegző világot jelent. Egyszóval egy olyan játszóházzal lesz dolgunk, amire mindig is vártunk. A Sims 4 szeptember 2-án fog megjelenni.

Az EA is beszáll a MOBA-piacba, illetve már beszállt, ugyanis a Dawngate már egy ideje elérhető a tesztelők számára, akiknek a visszajelzéseire alapozva folyamatosan fejlődik a program -- most ebből kaptunk friss betekintést egy rövid videó formájában.

Sport

Pár perc friss játékmenet-videóban csodálhattuk meg Bruce Lee-t az EA Sports UFC-ben. A játék a jövő héten fog megjelenni.

Az NHL 15 bemutatkozása következett, ami -- mondjátok velem együtt -- szebb, jobb és nagyobb, mint előtte bármi. A fejlesztők jobb animációkat, összetett fizikát és realisztikusan kidolgozott stadionokat ígérnek, a videó alapján pedig azt kell, hogy mondjam, nem hazudtak, tényleg mesésen néz ki a játék.

Frostbite 3 grafikusmotorra épül az új PGA Tour, ami az eddigieknél is szebb pályákat tár elénk, amik között töltőképernyők nélkül haladhatunk, sőt fantasy megmérettetésekben is részt vehetünk, például egy olyanban, ami a Battlefield 4 egyik multiplayer pályájára invitál minket.

Jön az új Madden is, ami a bemutató szerint főleg a védekezés terén javult, mert ugye azzal lehet bajnokságot nyerni.

FIFA 15: érzelmi intelligenciával tér vissza fociszimulátor; a játékosok érzéseiről egyenes és rögtön felismerhető visszajelzést kapunk. Ezen felül az animáció még jobb lesz, mint eddig volt, a stadionok élettel teliek, a grafika pedig olyan, mint amilyet ebben a sorozatban még sosem láttunk -- nem is csoda, hogy olyan magas lett a gépigény.