Bár már eddig sem volt titok, a Bungie és az Activision hivatalosan most jelentette be a Destiny újabb nagy kiegészítőjét, mely a Taken King címet viseli, és valóban izmos anyagnak ígérkezik.

A sztori szerint a címszereplő uralkodó, név szerint Oryx seregével együtt naprendszerünkbe érkezik, hogy bosszút álljon a Guardianokon, akik megölték a fiát, Crotát, és ha már itt van, bekebelezze a világainkat. A mi feladatunk természetesen a hordák lenyomása, a Dreadnaught nevű, labirintusszerű, az ősi Hive nevű faj által lakott, a Szaturnusz gyűrűinél lehorgonyzott hajó megszállása és kipucolása, majd a belső szentélyben magának a királynak a legyőzése. 

A Taken King tehát egy masszív kampányt és sok küldetést ígér, új helyszíneket, friss Strike és Crucible térképeket, és egy új raidet, hogy kipróbálhassuk, mire képes hat fős Fireteamünk. Hogy megfeleljünk a kihívásoknak, három új alosztályt kapunk: a Titan az izzó pöröllyel felszerelt Sunbrakert, a Warlock a villámokkal operáló Stormcallert, míg a Hunter-féle Nighstalker a mélyűr energiáival megáldott íjjal vadászhat áldozataira. Természetesen karakterünket újabb szintekre fejleszthetjük, új páncélzattal és fegyverekkel szerelhetjük fel, és új, ütős exoticokat gyűjthetünk be.

A Destiny: The Taken King 2015. szeptember 15-én jelenik meg, többféle kiadásban. Akiknek már megvan az alapjáték és az eddigi DLC-k, azok 39,99 dollárért tölthetik le a digitális verziót, pár bónuszcuccal. Akik viszont most akarnak belevágni a játékba, 79,99 dollárért megkapják a komplett élményt, azaz az alapjátékot, valamint a The Dark Below, a House of Wolves és a The Taken King expanziót. Ez a kiadás kétféle, digitális és fizikai formában is elérhető lesz; előbbi (Digital Collector's Edition) szintén tartalmaz pár jutalmat, utóbbi viszont (Collector's Edition) fémdobozban érkezik, és néhány fegyvertervrajz és relikvia mellett a Treasure Island módosított könyvét is rejti, Cayde-6 személyes megjegyzéseivel és illusztrációval, plusz a Strange Coin replikájával. Bővebb infók a hivatalos oldalon.