• PC-re is megjelenik a Gears of War: Ultimate Edition
  • 4K felbontást, DirectX 12-t és korlátlan fps-t kapunk
  • Megjelenési dátum még nincs
  • Arról nincs szó, hogy a sorozat többi része is elkészüljön PC-re

A Microsoft a saját konferenciáján jelentette be, hogy érkezik az eredeti Gears of War felújított változata. Eddig úgy gondoltuk, hogy a Gears of War: Ultimate Edition csak Xbox One konzolra fog kikerülni, de hajnalban, a PC Gaming Show során megtudtuk, hogy lesz PC-s átirat.

Rod Fergusson, a The Coalition fejlesztőcsapat vezetője elmondta, hogy az Xbox 360 klasszikusának elkészítésekor mindent az alapoktól kezdve építettek fel, a játék PC-s átirata pedig 4K felbontást és DirectX 12 támogatást hoz, illetve semmi sem szab korlátot az fps-nek. Megjelenési dátum még nincs, de nem kizárt, hogy az augusztus 25-én esedékes konzolos kiadással együtt, vagy legalább annak környékén jelenik meg.

Fontos, hogy a Gears of War hivatalos Twittere alapján Windows 10 PC-kre érkezik a játék. Ezen a ponton még nem világos, hogy a régiebbi rendszereket is támogatja-e a játék.

Muszáj megjegyeznem, hogy immáron másodszor kapjuk meg az első Gears of Wart, de a második és a harmadik rész, illetve a Judgment előzmény még mindig várat magára, a Gears of War 4 PC-s megjelenéséről pedig szintén nincs hír. Ezeknek lehet, hogy több PC-s játékos örülne…