A program 10 perces késéssel kezdődik, Andrew House köszönti a nézőket, az EA Play egy globális élmény, Londonból kapcsolnak többszáz nézőt. Star Wars, Battlefield 1, Titanfall 2, a szokásos sportjátékok lesznek műsoron, pluszban az első 64 fős Battlefield multimeccs, az élet játék.

Vince Zapella lép a színpadra, Titanfall 2 a téma, köszönti a PS4 tulajokat, bejött a multiplatform számítás, minden platformon elérhető lesz a Respawn játéka. A videó, amiket mutatnak, pörgősek, látványosak. Hat új titán, mély fejlődési rendszer, minden jobb, lesz egyszemélyes kampány is! Október 28-án jelenik meg, hurrá!

Challanger, Premier, EA Major events - az EA újradefiniálja a professzionális eSport fogalmát. Ezek a különböző szintek lesznek, az EA Major lesz a legfelsőbb kategória, a legnagyobb jutalmakkal. Madden 17 Championship Series 1 millió dolláros jutalmazással fog menni.

Mass Effect Andromeda! El kell hagyni a tejútrendszert, hogy az emberiségnek új otthont keressen a főszereplő, azonban amikor hosszú űrutazás után felébred, minden új, és ő az idegen. Trailert is mutatnak, de nem sok minden derül ki belőle.

FIFA 17, az újdonsága a történetvezérelt játék, a meghívott főszereplő, aki köré felépítették a sztorit, mintha túljátszotta volna magát, de az igazi kínos percek akkor következtek, amikor a játék egyik meghívott edzője teszi tiszteletét a színpadon. A hoszt arról magyaráz, hogy milyen élethűen alkották Jose Mourinho mását.

EA Originals, a bevételek visszamennek a fejlesztőkhöz, hogy további játékokat hozzanak létre a kis stúdiók, a program egyik első játéka a Fe címet viselő alkotás, amiben egy kis lénnyel kell felfedezni saját létezésének titkát, egy erdő mélyén. A zene és a hangok főszerepet fognak játszani a programban, a trailer hangulatos, érdekes.

 

Jade Raymond lép a színpadra, a Star Wars játékok az elkövetkező évben folyamatos tartalmat fognak kapni, a legutolsó filmből is. A Visceral és a Respawn is Csillagok háborúja játékot készít, hiszen az univerzuma napról-napra növekszik, így mindig lehet újat alkotni. Körkapcsolásos videóanyagot mutatnak, hogy a fejlesztők, hogyan dolgoznak a különböző játékokon, semmi újat nem lehet megtudni, csak annyit, hogy mindenki várja az új programokat.

Közeledik a vég, a Battlefield 1 az utolsó bemutatásra kerülő játék. A DICE nagy ambíciókkal látott neki a Battlefield 1 elkészítésének. Új videó nincs, a korábbi trailerből mutatnak képeket. Dinamikus időjárás, rengeteg fegyver, járművek, végtelen játéklehetőségek teszik felejthetetlenné a Battlefield 1 élményt. Nyílt béta jön a nyár végén.

Ennyi volt a konferencia, reméljük, hogy a többi konferencia jobb lesz mint ez volt. Ti mit szóltok az EA prezentációjához?