Az Osztrák-Magyar Monarchia finoman szólva is megkerülhetetlen része az első világháború időszakának, így meglepődtünk volna, ha nem kerül bele a Battlefield 1-be, de biztos, ami már hivatalosan bejelentett. A nemrégiben 44 percen át futó multiplayerben választható nemzetek között ott van az államszövetség, ami 1867-től 1918-ig létezett – ezt a hivatalos Twitter-csatornán közölték a fejlesztők.

További nemzetekre is fény derült, így a Battlefield 1-ben az antantot a Brit Birodalom, Olaszország és az Amerikai Egyesült Államok képviseli, míg a központi hatalmak közül az Osztrák-Magyar Monarchia mellett a Német Birodalom és az Oszmán Birodalom lesz választható.

A furcsa az egészben csak az, hogy a Battlefield 1 többjátékos kampányából úgy tűnik, a nők mellett teljesen kimarad két nagyhatalom, azaz Franciaország és az Orosz Birodalom, pedig nem csak kulcsszerepet játszottak a háborúban, de már 1914-től fogva a konfliktus részesei voltak, míg mondjuk az Egyesült Államok csak 1917-ben csatlakozott az első világháborúhoz.

Persze könnyen lehet, hogy a franciák és az oroszok majd egy DLC formájában csatlakoznak a nagy háború digitális változatához, a többi kimaradó hatalom mellett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!