• Jön a Bethesda Creator Club
  • A Fallout 4 és a The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition kap tartalmakat
  • Fizetősek lesznek
  • De a modok továbbra is ingyenesek maradnak

A Bethesda éjjel bejelentette a Creation Clubot, ami a Fallout 4-be és a The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition-be hozza el a fizetős tartalmakat, legalábbis a bemutatott videó szerint. Minden egyes tartalom, ami az áruházba felkerül, bizonyos számú kreditbe fog kerülni, amit a PSN-en, az Xbox Live rendszerén, vagy Steamen lehet megvásárolni. Elsőre nem tűnik jó hírnek, de a Gyakran Ismételt Kérdéseket elolvasna kiderül, hogy nem olyan rossz a helyzet, és nem lesznek fizetősek a modok, ahogy azt sokan kiolvasták a bejelentésből.

De valójában miről is van szó? Professzionális belsős fejlesztésekről, illetve olyan külsős fejlesztők által létrehozott tartalmakról, akikkel a Bethesda szorosan együttműködött az előző játékaik készítésekor. Minden egyes, a Creator Clubba feltöltött tartalmat kurátorok ellenőriznek, és tökéletesen kompatibilisek lesznek a játékokkal és az add-onokkal

A modok továbbra is ingyenesen maradnak, nemcsak a jelenlegiek, de a jövőbeliek is. Az emberek továbbra is szabadon alkothatnak, illetve munkájukat szabadon oszthatják meg. Ugyanakkor létező modokat nem lehet feltölteni az Alkotói Klubba. 

A Klub munkatársai, akiket a Bethesda felvesz a programba, fizetést kapnak a munkájuk után, attól foggva, hogy a munkájukat hivatalosan is elfogadják. Milyen munkákat várnak? Például fegyvereket, ruhákat, világokat, karaktereket, lényeket, és így tovább.

A Bethesda Creator Club hamarosan elindul, PC-n, PS4-en és Xbox One-on.