A The Division 2 már az Ubisoft konferenciája alatt is nagy szerephez jutott, azonban a franciák nem csak trailereket mutattak, hanem a show után bepillantást engedtek magába a játékmenetbe is. A bő negyedórás videó során négy ügynököt láthattunk, akik egymással összefogva próbálták megtisztítani azt a stratégiai pontot, ahová az elnök gépe, az Air Force One becsapódott.

the-division-2-03.jpg

A videót elnézve egyből feltűnhet, hogy Washington D.C. sokkal zöldebb, mint New York. Ez nem is csoda, hiszen már hét hónap telt el az első rész eseményei óta, így elérkezett a nyár, és a természet elkezdte visszafoglalni azt, ami neki jár. Szintén hamar kiszúrható, hogy a fedezékrendszer nem változott sokat, ahogy a HUD sem, valamint az ellenfelek „színkódolása” is megmaradt: a vörös továbbra is a mezei bakákat jelzi, a lila a keményebb arcokat, míg a sárga az elit egységek és a főellenségek privilégiuma.

the-division-2-04.jpg

Bemutatkoztak továbbá a specialistákhoz tartozó fegyverek is, láthattuk, milyen pusztításra képes a Sharpshooter .50-es mesterlövészpuskája, a Survivalist robbanófejes számszeríja és a Demolitionist gránátvetője. Külön érdekesség, hogy a fejlesztők szerint nem kell egy specializációnál megállni, hanem akár az összeset kifejleszthetjük, amire állítólag szükségünk is lesz, ha részt akarunk venni a The Division 2-ben található 8 fős raidekben.