Pontosan este 10 órakor kezdődik a műsor, rögtön egy meglkepetéssel: új Halo játék jön! Phil Spencer lép a színpadra, nagyon laza, a Halo 6 Infinite-ről beszél, Master Chief-nek újra meg kell mentenie az emberiséget. Köszönti a nézőket, és a valaha megjelent legnagyobb élő közönséget. A játék összekapcsol, emlékeket ad, a játék egyesítő erő: olyan karaktereket kínál, akik megragadják az embereket. Az elmúlt hónapokban Phil Spencer és csapata beutazta a világot, hogy tárgyaljon a játékokról, amiket ma este bemutatnak: 50 játék, 18 exkluzív cím, 15 világpremier van a napirenden.

Első játék az Ori and Will of the Wisp: 2019-es megjelenési dátum.

 

Világpremier a From Software-től: Sekiro - Shadows Die Twice. Japán környezetben játszódó cucc, a stúdiótól megszokott játékmenettel. Kifejezetten pofás a játék.

Fallout 76: előzménye az összes Fallout játéknak, négyszer nagyobb területtel, mint ami a Fallout 4-nek volt. Nyugat-Virginiában játszódik, a trailer tetszetős.

 

Crackdown 3: Robbanékony trailert kapunk, megjelenés 2019. februárjában.

 

Metro: Exodus trailert is kaptunk.

A Life is Strange univerzumában játszódik a Captain Spirit című program. Ingyenes megjelenés PC-n, PS4-en, Xbox One-on, június 26-án.

 

Kingdom Hearts 3: Frozen (Jégvarázs) a bejelentett bejelentett világ! Reggel már kiderült a premierdátum, most már csak a játékot kell megkapni! A világ eszméletlenül hangulatos, a nagy kérdés az, hogy a Jéghercegnő dalra fakad-e játékban? Szerintetek?

 

Forza Horizon 4! Nagy Britanniában játszódik, nyitott és megosztott világban. A program 60 FPS-sel fog száguldani, a szezonok megváltoztatják a játék világát. Dinamikus napszak és időjárás változás jellemzi majd a címet. Megjelenés 2018. október 02.

 

Soron következő játék a Tom Clancy's The Division 2, és rögtön kaptunk egy premierdátumot és egy pofás játékmenet videót.

We Happy Few premier: 2018. augusztus 10.

Xbox Games Pass: a játékokkal az a gond, hogy egyiket a másik elé kell helyezni. Erre megoldás az Xbox Games Pass, ami egy alacsony árért kínál korlátlan hozzáférést a játékokhoz, jelenleg közel 100 címhez. De ebbe a programba bekerül a Forza Horizon 4 és a Crackdown 3 is a premier után.

Shadow of the Tomb Raider!

Devil May Cry 5 premier. Tíz évvel ezelőtt jelent meg az utolsó rész, a DMC 5 négy éve készül, Nero pedig most vissszatér. Megjelenés 2019 tavasza.

Jump Force - Verekedős játék híres anime karakterekkel. Naruto-Dragon Ball crossover játrék lesz, nektek hogy tetszik az ötlet?

 

Videót kapott a Dying Light 2 és a Just Cause 4, az utóbbinak a premierdátuma is kiderült.

Jön az új Gears of War játék, csak nem az, amire számítottunk. Gears Pop! Az először lelkes közönség mosolya egy picit lelohad, de máris jön a simán Gears 5-re keresztelt játék, amire mindenki felkapja a fejét.

 

A show utolsó nagy meglepetéseként bemutatásra kerül egy Cyberpunk 2077 videó. Nagyon tetszetős, árad belőle az igazi jövő hangulat. Megjelenési dátum természetesen nincs.

 

Ennyi volt a Microsoft konferenciája. A töménytelen mennyiségű trailer már tavaly is zavaró volt egy picit, de Phil Spencerék nem változtattak a formulán. Jó lett volna egy picit kevesebb trailer, és több információ, mert így csak annyit tudtunk meg, hogy jön sok-sok játék, de szinte semmi részlet nem derült ki... Változtatni kéne ezen a módszeren.