A Microsoft konferenciája után következett a Bethesda konferenciája, ami főleg a már futó címekre koncentrált, de azért a várt címekről és néhány új program bejelentéséről sem feledkeztek meg – és még arra is maradt idejük, hogy kicsit poénkodjanak magukon a Fallou 76 miatt.

Bővülnek a régi kedvencek

A Bethesda jelenleg két MMORPG-t futtat párhuzamban. Az egyik a megjelenése óta főleg a hibái miatt felemlegetett Fallout 76, amely a javítások mellett nem ússza meg további frissítések nélkül. Sőt már a mai nap élesedik a Nuclear Winter, amely a játék új, Battle Royale módja. Ősszel pedig érkezik a Wastelanders, amelynek keretében NPC-k és komplett dialógusok kerülnek a játékba, természetesen a küldetések és fegyverek mellett. Az E3 2019 során bemutatott trailerekben mozgásban is láthatjátok a két kiegészítőt.

A másik MMO, az The Elder Scrolls Online sem ússza meg bővítés nélkül. A Season of the Dragon új, látványos cinematic trailere utolsó felvonására készít fel minket, ahol megjelennek majd a Dragon Hunterek, előtte viszont kapunk egy újabb dungeon packot, a Scalebreakert. Továbbá bővül az Elder Scrolls Blades is.

eso-trailer-e32019.png

Bár nem MMO, de szintén átesik némi bővítésen a múlt hónapban megjelent Rage 2 is. A Rise of the Ghosts DLC-ben új fegyverek, járművek, cheat kódok, egy hatalmas homokféreg és egy irányítható mech várja majd, hogy belevezessük az őrült akciókba. Az ehhez járt videó nem nélkülözi a humort és a vad tűzpárbajokat.

A nagy visszatérők

A július 26-án érkező Cyberpilot és Youngblood képében két új Wolfenstein játékkal is gazdagodunk idén. Az előbbi egy VR játék és az 1980-as években röpít vissza minket, természetesen a nácikkal teli alternatív idősíkon. A Youngblood pedig a New Colossus folytatása, ami jó pár évvel játszódik az amerikai forradalom kitörése után. A főszereplő William J. Blazkowicz és Anya Oliwa lányai, Jessica és Sophia. A játék a kooperatív mókára lett kihegyezve, de egyedül is végigjátszhatjuk majd.

A másik nagy visszatérő a Doom. A pokolba már idén ellátogathatunk, hiszen a Doom Eternal november 22-én jelenik meg, és mit ad isten, a harcra és a játékmenetre fog koncentrálni. De azért némi történetet is kapunk – ennek trailerét láthatjátok lejjebb, míg az arénaharcokkal operáló játékmenetbe ide kattintva nézhettek bele.

Visszatér az id Software egyik első játéka, a Commander Keen is, méghozzá mobilokon, egy ingyenesen játszható MMO képében. Ebben egy ikerpárral mindenféle idegen lényt kell visszavernünk a Földön és további egzotikus tájakon, például a Marson.

Újdonságok varázsában

A Bethesda két új címet mutatott be az E3 2019-en tartott konferenciáján. Ezek egyike a The Evil Within-t is jegyző Tango Gameworks programja, az említett horrornál nem kevésbé nyomasztó Ghostwire: Tokyo, amiben úgy tűnik, az emberiség java rejtélyes módon szó szerint eltűnik, ennek hátterében pedig természetfeletti erők állnak, ahogy az a trailerből kiderült.

ghostwire-tokyo.jpg

A másik program sem kevésbé természetes, értem ez alatt, hogy a Deathloop középpontjában egy időhurok és az abban rekedt két ember áll, akik az összefogás helyett egymás megölését tűzték ki célul, merthogy az egyik megvédeni, a másik elpusztítani kívánja a hurkot. Eme játék trailere is izgalmas dolgokat mutat, érdemes lesz rá odafigyelni.