Ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk, a Nintendo nem hagyományos konferenciával, hanem Nintendo Direct különkiadással jelentkezett az E3 alkalmából, melyben nagyjából 40 percen át mutogatták nekünk a készülő Switch-játékokat.

e3-2019-nintendo-direct-osszefoglalo.jpg

GERALT BEKÖSZÖN, LINK VISSZATÉR

Rendhagyó módon kezdjünk egy külsős játékkal, a Direct egyik legnagyobb bejelentése ugyanis a The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition volt, melyet már korábban is szivárogtattak. Most azonban már hivatalosnak tekinthető, hogy Switch-re is megjelenik az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb játéka - a pontos premier-időpont egyelőre még nem ismert, az azonban biztos, hogy minden eddig megjelent tartalom benne lesz ebben a kiadásban.

A Direct legnagyobb meglepetését az utolsó pillanatokra tartogatta a Nintendo, bejelentették ugyanis, hogy készül a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatása - sőt egy rövid és sejtelmes videót is mutattak róla. A pontos cím és a megjelenési dátum sajnos nem derült ki, mindenesetre jó hír, hogy a Zelda-rajongók máris várhatják a fősodor következő darabját.

A Switch-re készülő új Animal Crossing eredetileg úgy volt, hogy még idén érkezik, a Nintendo azonban kénytelen volt változtatni a terveken, így csak jövőre kezdhetünk újból faluépítésbe. Hogy mikor? A legújabb videó végén ezt is felfedték: március 20. az Animal Crossing: New Horizons új megjelenési dátuma.

Igaznak bizonyultak a No More Heroes 3 létezéséről szóló híresztelésnek: a Nintendo bejelentette, hogy az idén debütált Travis Strikes Again: No More Heroes után érkezik az "igazi" folytatás is, amely mögött ezúttal is a Grasshopper Manufacture és Szuda "Suda51" Góicsi párosa áll. 2020-ban vehetjük át újból az irányítást az otaku bérgyilkos, Travis Touchdown felett.

Játékdömping a láthatáron

Voltak még új videók bőséggel az adásban - lássuk felsorolás szinten, milyen címekről esett még szó a Nintendo Directben. A nagy részük a következő pár hónapban érkezik.

  • Luigi's Mansion 3 - Új gameplay bemutatót láthattunk a 2019-ben érkező "szellemírtós" játék harmadik részéről, melyben mind Luigi, mind pedig a porszívója új funkciókkal büszkélkedhet.
  • The Legend of Zelda: Link's Awakening - Szintén új trailerrel jelentkezett a néhány hónapja bejelentett Link's Awakening, amely továbbra is varázslatosnak ígérkezik. A jó hír pedig az, hogy most már napra pontos megjelenési dátummal is tudunk szolgálni: szeptember 20-án érkezik.
  • Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order - A Square Enix-féle Avengers mellett egy másik Marvel szuperhősös játék is érkezik a júliusban debütáló MUA3 személyében, melyről egy friss trailert láthattunk.
  • Panzer Dragoon - A remake-hullám elérte a Sega klasszikusát is: a sárkányos rail shooter játék felújított verziója valamikor a tél folyamán érkezik.
  • Contra: Rogue Corps - Az over-the-top akció szerelmeseinek szeptember végére érdemes lesz kivenniük egy kis szabadságot, szeptembre 24-én érkezik ugyanis a frissen bejelentett új Contra-játék.
  • Astral Chain - A PlatinumGames új játéka, az Astral Chain már nincs is olyan nagyon messze, hiszen augusztus 30-án már játszhatunk is vele. Ennek megfelelően a friss trailer egészen sokat mutat belőle.
  • Daemon X Machina - Ugyanígy nincs már messze a Marelous és a Fist Studio óriásrobotos akciójátéka, az éppen egy éve bejelentett Daemon X Machina, melyről szintén láthattunk az új előzetest.
  • Fire Emblem: Three Houses - Sztori trailert láthattunk a méltán népszerű sorozat július végén megjelenő következő felvonásából.
  • Cadence of Hyrule - A Crypt of the Necrodancer formuláját feldolgozó zenés ritmusjátékra nem kell sokat várni, hiszen június 13-án, csütörtökön már meg is jelenik.
  • Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age - Napra pontos megjelenési dátumot kapott a legutóbbi Dragon Quest-játék definitív változatának Switch verziója, melyre szeptember 27-től lehet majd lecsapni.
  • Super Smash Bros. Ultimate - Több új karaktert is bejelentettek a bunyós játékhoz: egyrészt Dragon Quest tartalmakra is számíthatunk, az igazi durranás azonban a Banjo-Kazooie páros leleplezése volt, ami már csak azért is meglepő, mert a játékokat fejlesztő Rare ugyebár a Microsoft tulajdonában van.

Nem is a Switch-ről lenne szó, ha nem jelentettek volna még be egy rakat izgalmas portot a The Witcher 3 mellett. Kiderült, hogy olyan népszerű címek várhatóak a közeljövőben a Nintendo konzoljára, mint a Spyro Reignited Trilogy, a Resident Evil 5, a Resident Evil 6, az Alien: Isolation vagy a Ni no Kuni első része.

A teljes Nintendo Direct adást ide kattintva nézhetitek vissza.