Magyar idő szerint 19:30-kor kezdődött meg a Microsoft sajtótájékoztatója a zsúfolásig megtelt Wiltern Theater nagytermében. Az előadók sorát Mark Lamia, a Treyarch főnöke nyitotta meg, aki az új CoD-ot prezentálta. A Black Opsból végre elég sok játékmenet-részletet láttunk, volt benne alagútban kúszás, dzsungelhac és helikopterből lövöldözés. Utóbbi egész jó mókának tűnik, bár kissé rail shooter hangulata van. A játék úgy egészében jól néz ki.

Call of Duty: Black Ops JátékképekCall of Duty: Black Ops JátékképekCall of Duty: Black Ops Játékképek

A második fellépő Don Mattrick, a Microsoft alelnöke volt, aki a látottakhoz hozzátette, hogy minden CoD DLC először X360-ra fog megjelenni (nem mintha mást vártunk volna) egy hároméves megállapodásnak köszönhetően, tehát 2012-ig a CoD prioritást fog élvezni Xboxon.

Harmadikként Kodzsima Hideo lépett színpadra, aki bemutatta producerét, Macsujama Sigenobut, akire a Metal Gear Rising "sword action game" prezentálása várt. A trailer elég ütős, illetve vágós volt -- embereket, autókat, sőt még dinnyét is feldarabolhatunk Raident kardos kezét vezérelve!


Következett Phil Spencer a Microsoft Game Studios színeiben, aki Cliff Bleszinkski barátunkat hívta színpadra. CliffyB a Gears of War 3 négyfős kooperatív módját demózta három munkatársával. A cucc brutálisan néz ki, és az akció is brutális. Eddig a Microsoft sajtótájékoztatója nem a családi rendezvények sorát gyarapítja...

Gears of War 3 JátékképekGears of War 3 JátékképekGears of War 3 Játékképek

Eddig sok újdonságot nem tudtunk meg, és valószínűleg ez most sem fog megtörténni, hiszen Peter Molyneux a Fable III-ról mesél, mely október 26-án érkezik a boltokba. Egy rövid trailer, és újra Phil a színpadon egy nagy bejelentéssel!


Bemutatnak egy ütős trailert, Kingdom kódnévvel, valami gladiátoros cucc (!) a Crytektől (!!), X360 exkluzív, de többet egyelőre nem árulnak el.

Phil Spencer a színpadra hívja a Bungie elnökét, aki a Halo: Reach kampányának játékmenetébe enged bepillantást. Sok vér, "halós" dizájn, kissé kopár belsők. Azért a GoW 3 szebb... Szolid taps.



Halo Reach JátékképekHalo Reach JátékképekHalo Reach Játékképek

Újabb MS-fejes a színpadon a LIVE divíziótól. Az évtized híre: HAZÁNKBAN IS ELÉRHETŐ LESZ A LIVE! Ennyi volt, köszi, más már nem is érdekel minket!

Innentől Kinect (ex-Natal) -- jön tehát a családi blokk. Integetés és beszólás a konzolnak (hangfelismerés -- mondjuk ez jól működik), gombnyomogatás helyett. "Xbox, play music", Xbox, pause", Xbox, porn!". Itt a jövő...

LolipOp videochatel ikerhúgával, Velveteennel, és közösen megnéznek egy mozitrailert. Ez a VideoKinect. Köszi, LolipOp! Kissé unalmas ez a bemutató...

A jenki ESPN exkluzív szerződést kötött a Microsofttal, sportesemények élőben, "on demand", HD-ben, Xboxra, Gold előfizetőknek ingyen. Érint ez minket?

Kudo Tsunoda a színpadon, majd egy kislány, aki egy kis tigrissel játszik. Ez a Kinectimals. Jól néz ki, aranyos, a kölykök biztos élvezik majd. Jön a Kinect Sport, a Microsoft válasza a Wii Sportsra. Ez is rendben van, osztott képernyős akadályfutás. Kinect Joy Ride, az autós móka. Kinect Adventures!, ügyességi játék, osztott képernyőn egymás ellen, vagy egy képernyőn egymást segítve, ugyanannyi túlmozgással, mint a Sport. Your Shape: Fitness a Ubisofttól, ez meg a Wii Fit ellenlábasa. A bemutató csaj, Felica jól néz ki, de... Én unom a show-t... Újabb csaj, a Harmonixtól, jön a táncolós cucc, a Dance Centre, együttműködésben az MTV-vel. Dance Dance Revolution szőnyeg nélkül, a kazuárok örülhetnek. A következő Guitar Heróhoz már gitár sem kell majd?

A Kinect az USA-ban november 4-én jelenik meg. A slusszpoén a végére maradt: az MS és a LucasArts szerződést kötött: érkezik egy exkluzív Star Wars cucc a Kinectre, 2011-ben, végre a sok SW-fan fénykardozhat a nappaliban! Ezt azért szeretjük.

A Forza is megkapja a Kinect-támogatást, sokat nem tudtunk meg róla, mindenesetre érdekes, közelebbről meggusztálhatod a rajzolt Ferraridat, ha már a garázsodban nem áll egy...

Don Mattrick ismét a színpadon, aki bemutatja a Slim Boxot. A reklám tehát igaz volt: kisebb, vékonyabb, 250 gigás vinyóval, wifivel, ráadásul ugyanannyiért, mint a régi modell -- és már mától megkezdik a kiszállítást, sőt A RENDEZVÉNY MINDEN RÉSZTVEVŐJE KAP EGYET AJÁNDÉKBA!!! A közönség őrjöng! Ez tényleg DURVA!  (Részletek az új boxról itt! )

Nos, ennyi volt a bemutató, később igyekszünk videókat is befűzni a cikkbe. Nem mondom, hogy eldobtam volna tőle a hajamat, a Kinect-blokk unalmas volt, a CoD-GoW-Halo hármasban sok meglepő elem nem volt, viszont az új X360 klassz, és a magyar LIVE elvitte a pálmát, így azért mégiscsak örülhetünk...