A Spike TV stábja lerántotta a leplet a nemrég bejelentett, kifejezetten felnőtteknek szóló Star Wars 1313-ról. A játék M-es besorolást kap, azaz várható vér, erőszak, szexualitás és csúnya beszéd -- csupa-csupa olyasmi, amit George Lucas annyira került az utóbbi években. A játékot egy high-end PC-n futtatták, Nvidia videokártyán, a fejlesztők szerint pedig a program alapkódja is PC-s, szóval a konzolos változatok eztán csak portok lesznek.

A játékban nagy hangsúlyt kapnak a platformelemek, melyek állandóan mozgásban vannak, így az élmény sokkal dinamikusabb, mint a legtöbb akció-kalandjátékban. Ugyanakkor a 1313 mint shooter is kiválóan funkcionál, és bár a megszokott fedezékrendszer elsőre unalmas ötletnek tűnik, a lent megtekinthető videó egyértelművé teszi, hogy ennyire reális mozgáskultúrát még senki sem csinált cover-shooterhez.

Még valami: a lenti anyag 100%-ig ingame, nem CGI render. Ezt azért fontos kiemelni, mert... mert... na jó, mondjuk ki: a Star Wars 1313 korunk legjobban kinéző játéka, egyszerűen nem lehet fogást találni rajta. Ha a fejlesztők igazat szólnak és ezt az engine tudja, akkor nagyon szép dolgok várnak ránk a jövőben.