Az Electronic Art január 31-én zárta le a 2007-es pénzügyi év harmadik negyedévét, mely mindig sarokpont a kiadó életében, hiszen e terminus foglalja magába a karácsonyi ünnepeket. A kimutatás érdekes: bár a cég 33 millió dolláros profitveszteséget könyvelhetett el, mégis történetének legnagyobb eladási bevételének örülhet: 1,5 milliárd dollárt vághatnak zsebre (a nyereség ugye a bevételek és a kiadások különbözete, ez a magyarázata az ellentmondásnak). Az értékesítések 17 százalékkal nőttek, az említett veszteség pedig a 2006-as 160 millió dollárhoz képest szintén örömre adhat okot. Ezt az időszakot két nagy húzócím fémjelzi: a Need for Street Pro Street 5,5 millió, a FIFA 08 4,5 millió példányban kelt el, a másik két sikerjáték a számok alapján a The Sims 2 Castaway és az NBA Live 08 volt. A konzolos szegmensben a The Simpsons Game tarolt négymilliós eladással, ezt követi a Rock Band másfél millióval. Érdekesség, hogy az EA-nak sikerült lenyomnia a Tony Hawk franchise-t, a Skate 55%-kal uralja immár a szegmenst annak ellenére, hogy hárommal kevesebb platformra hozták ki, mint a vetélytárs Activision a saját versenyzőjét.

A pénzügyi sakkjátszma újabb két vesztese a Battlefield: Bad Company és a szegény, össze-vissza dobált Mercenaries 2, ezeket a következő pénzügyi évre halasztották, tehát legkorábban április körül találkozhatunk velük, de valószínűbb, hogy inkább nyár elején. Sem a sajtóanyag, sem a cég elnöke nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Spore általam pár napja „hírbe hozott” elnapolását, utóbbi, azaz John Riccitiello (képünkön) csak annyit mondott, hogy biztos benne, még az ünnepek (tehát karácsony) előtt megjelenik (köszi...). A csúsztatások egyik oka, hogy elképesztően startolt a valóban zseniális Burnout Paradise, és a kiadó nagy reményeket fűz a most megjelenő Army of Two és FIFA Street 3 címekhez, ezekkel terveik szerint tudják tartani az irányszámokat.

FRISS! A kiadó időközben megerősítette: a Bioware sokak által várt, zseniálisnak ígérkező szerepjátéka, a Dragon Age a 2008. április 1-jével kezdődő új pénzügyi év során piacra kerül, és miután a Hobbit film ismét feléledni látszik, Ricitiello azt is elárulta: egy új játékot készítenek a Peter Jackson által feldolgozott Tolkien-univerzumban, ám azt, hogy ez esetleg a korábban befagyasztott White Council lesz-e, vagy egy teljesen új cím, nem árulta el, így lehet reménykedni...

Tegnap az is kiderült, az Orange Box platina státuszba került, ami azt jelenti, hogy sikerült egymilliót értékesíteni belőle összplatformos (PC, X360, PS3) szinten, így az elnök máris közölte: szétszedik a csomagot, és márciustól külön-külön is árusítani fogják egyes címeit (HL2:EP2, TF2, Portal); miután a Steamen ez jelenleg is elérhető online vásárlással, minden jel szerint dobozos termékekről van tehát szó, bár az ár egyelőre nem ismert (a "gőzös" rendszeren az első kettő 30, utóbbi 20 dollárba kerül).