• Az EA Sports vizsgálatot indított közvetlenül árult FIFA Ultimate Team kártyák miatt
  • Bebizonyosodni látszik, hogy valóban egy vagy több fejlesztő áll a háttérben

Az előző héten robbant ki az #EAGate botrány, képekkel bizonyították ugyanis egyesek, hogy közvetlen vásárlással jutottak hozzá ritka FIFA 21 kártyákhoz, melyeket alapesetben csak az Ultimate Team pakkokból, illetve a játékban található piactérről lehetne beszerezni. Az EA Sports meg is erősítette, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben, és úgy tűnik, valóban egy vagy több fejlesztő áll a visszaélés mögött.

eagate-ugy-tunik-tenyleg-fejlesztok-allnak-a-szazezrekert-arult-icon-kartyak-mogott.jpg

Maga a vizsgálat még nem zárult le teljesen, ugyanakkor a kiadó legutóbbi bejegyzéséből kiderül, hogy valóban olyan fiókokat használtak, melyek az EA-hez köthetőek. Megerősítették azt is, hogy ezeknél a fiókoknál valóban megvan a lehetőség arra, hogy közvetlenül ajándékozzanak Icon kártyákat meghatározott felhasználóknak, de kiemelték, hogy ezt kizárólag akkor szokták alkalmazni, ha valakinél valamiféle technikai probléma merül fel, illetve tesztfiókokra, valamint kiemelt partnerek számára (profi futballisták, sztárok és belső alkalmazottak) van még lehetőség ilyen módon kártyákat biztosítani.

"Amint befejeződött a vizsgálat, lépéseket fogunk tenni minden olyan alkalmazottal szemben, akiről kiderül, hogy köze van ehhez a tevékenységhez. Minden item, ami ilyen módon került a játékba, el lesz távolítva a FUT ökoszisztémából, emellett az EA véglegesen bannolni fog minden játékost, aki ilyen módon vásárolt" – áll a kiadó közleményében.