• Örökös eltiltást kapott az EA-től a 18 éves Patrick O'Brien
  • Rasszista üzeneteket küldött Ian Wrightnak egy elveszített meccs után

Mindenkivel előfordul, hogy egy-egy elveszített meccs után felhúzza magát, és akár olyan dolgokat is mond, ami nem igazán illendő. Nem mindegy azonban, hogy ezt otthon, egyedül, a négy fal között, vagy éppen a közösségi médiában, tényleges támadás formájában teszi az illető – ez lett a veszte a 18 éves Patrick O'Briennek is, akit az EA örökre kibannolt a FIFA-játékokból.

rasszista-megnyilvanulasok-miatt-orokre-kibannoltak-egy-18-eves-fifa-jatekost.jpg

Maga az eset még 2020 májusában történt, amikor is a fiatal játékos egy elveszített FIFA Ultimate Team meccs után betámadta az Instagramon az Arsenal klublegendáját, Ian Wrightot (az ő Icon kártyáját használta), rasszista üzeneteket küldve neki. Az ügy végül egészen a bíróságig ment, miután azonban O'Brien megbánta tettét és bocsánatot kért, ezért nem szabtak ki rá büntetést.

A sértett, Ian Wright nem örült a döntésnek, hiszen szerinte ennek így nincs semmiféle elrettentő ereje, ugyanakkor hálás az EA Sportsnak, amiért ők mindvégig kiálltak mellette.

A kiadó is megszólalt az ügyben a Eurogamer megkeresésére:

"Ian Wright az EA Sports család tagja. Nagyra értékeljük az együttműködését és a támogatását, és szeretnénk, ha tudná, hogy mi is támogatjuk őt. Tavaly Ian egy szörnyű, verbális rasszista támadásnak volt kitéve egy játékos által, aki elveszített egy meccset a FIFA 20-ban. Ez a fajta magatartás elfogadhatatlan minden szinten, emiatt egyáltalán nem toleráljuk" – nyilatkozta az EA Sports.