Edna és Harvey megszökik!A cucc elkövetője a német Daedelic Entertainment csapata, így aztán két neve is van: germán nyelvterületen Edna bricht aus, nemzetközi vizeken pedig Edna & Harvey: The Breakout címen jelenik meg. Címszereplője egy elég hülyén kinéző csajszi, aki egy diliház gumiszobájában tér magához, komplett amnéziában, egyben azonban biztos: ő (a jól ismert graffiti-feliratot idecitálva) totálisan normális, ezt a hangok is megmondták, pontosabban Harvey, a kezében lógó, beszélő plüssnyuszi... Így aztán hősnőnk felköti a nyúlcipőt... hű, ez most nem jól jött ki... szóval nekiáll megszökni, eközben persze összeismerkedik a műintézmény többi beutaltjával, többek között egy méhecskejelmezben feszítő férfiúval, vagy a sziámi ikerpár Hotival és Motival. Tervét természetesen a ház gonosz igazgatója, doktor Marcel megpróbálja megakadályozni; hogy miért, az a kezdetekben még rejtély lesz, ám ahogy gördül előre a sztori, Edna szép lassan kezdi visszanyerni az emlékezetét...

Mint említettem, a játékot készítői teljesen a klasszikus recept alapján főzik: a háttér és a karakterek kézzel készülnek, teljes 2D-ben, rajzfilmszerű stílusban, bőséges, néhol fájdalmas humorral, mindezt nagy adag dialógus, agyfacsaró puzzlék, és több mint 120 helyszín teszi kompletté, az ígéretek szerint becsületesen hosszú játékmenettel.

Az Edna & Harvey: The Breakout Németországban, Ausztriában és Svájcban májusban jelenik meg németül, az angol nyelvű, nemzetközi verzióra picit rá kell pihennünk, ennek kiadási dátuma még nem ismert, én mindenesetre figyelni fogom, mert első blikkre nagyon finom kis portékának tűnik. Sajnos képeink még nincsenek, de egy rövidke kedvcsináló filmetűddel szolgálhatunk – letölthetitek szerverünkről, de alant is meggusztálhatjátok.