• Idén is lesz Pro Evolution Soccer
  • Nem lesznek benne női csapatok

A foci nem csak a férfiak játéka, az utóbbi években a női focinak is egyre nagyobb rajongótábora van. A 2019-es női világbajnokság döntője holnap este lesz, az Anglia-USA elődöntőt pedig több, mint 11 millióan követték, de ennek a jogait az EA birtokolja, így PES játékba nem kerülhetnek bele. A Konami európai márkamenedzsere, Lennart Bobzien arról beszélt a Gamespotnak adott interjújában, hogy nincs tervben női csapatokat beletenni a játékba, még klub/liga szinten sem. A következőket mondta a címet váltott játékról:

"Személy szerint támogatom a női focit, és figyelemmel kísértem a világbajnokság alakulását is. Ugyanakkor nincsenek terveink arra, hogy nőket tegyünk az eFootball PES 2020-ba."

Ezt a lehetőséget a FIFA sorozat már 2015 óta tartalmazza. Hogy a Konami/PES Productions döntése mögött mi állhat, nem tudni, de talán a PES 2021-ben már lányokkal is rúghatjuk a bőrgolyót. Az eFootball PES 2020 szeptember 10-én jelenik meg, egy játszható demó pedig a hónap végére várható. Ti kipróbáljátok?

efootball-pes-2020.jpg