• Hunterace lett a Hearthstone ötödik világbajnoka
  • Az ifjú norvég 250 ezer dollárt vihetett haza

Az idei évben óriási átalakuláson esik át a Hearthstone esport, mielőtt azonban a Grandmasters-széria elindult volna, sor került a 2019-es Hearthstone World Championship tornára, amely jelen állás szerint az utolsó világbajnokság volt az új rendszer miatt.

hearthstone-world-championship-19.png

A korábbi selejtezőkből szokás szerint 16 játékos jutott ki a vb-re, akiket négy darab négyes csoportba osztottak szét. A Top 8-ba végül két német (Bunnyhoppor, Viper), két amerikai (bloodyface, justsaiyan), két kínai (Jing, Yueying), egy kanadai (languagehacker) és egy norvég (Hunterace) jutott be, ahonnan már egyenes kieséses formátumban folytatódott a küzdelem.

Az európaiak remekeltek (hagyományosan ezt tartják a legerősebb Hearthstone-régiónak), csupán Jing tudta tartani velük a lépést. Az elődöntőben azonban ő is elvérzett, Hunterace jutott a döntőbe, míg a másik ágon Viper nyerte a német házicsatát. A finálé pedig elképesztően izgalmas és színvonalas összecsapást hozott, ahol öt játszma döntött a bajnoki címről, a végén egy olyan meccsel, ami méltó volt a torna lezárásához. A norvég Hunterace végül 3:2-re megnyerte a döntőt, így ő lett a Hearthstone ötödik világbajnoka.

egy-18-eves-norveg-srac-lett-a-hearthstone-utolso-vilagbajnoka.jpg

Hunterace mindössze 18 évesen lett világbajnok, egy elképesztően sikeres év végére téve stílusos pontot a bajnoki címmel. Ő csatlakozott tehát Firebat, Ostkaka, Pavel és Tom60229 mellé, a harmadik európai Hearthstone-világbajnokként.

A döntő

Hunterace győztes lineupja

hunterace-lineup.jpg