• A GTA betiltását követeli Marcus C. Evans Jr.
  • A politikus szerint a játék miatt nőtt meg az autólopások száma Chicagóban

Illinois egyik állami képviselője, Marcus C. Evans Jr. egy hétfői sajtókonferencián felszólalt a videójátékok ellen, szerinte ugyanis többek között a GTA az oka annak, hogy megnőtt az autólopások száma Chicago városában és környékén – adta hírül az ABC 7 Chicago.

"A Grand Theft Auto és a többi erőszakos videójáték befészkeli magát a fiatalok fejébe, és azt sugallják, hogy az autólopás normális" – mondta Evans.

egy-amerikai-politikus-a-grand-theft-auto-betiltasat-koveteli-a-sok-autolopas-miatt.jpg

Nem szokatlan eset, hogy egy politikus nekimegy valamelyik videójátéknak (a GTA pedig elég gyakori célpont), az Entertainment Software Association szerint ugyanakkor ezúttal sem jogos a felvetés.

"Bár az általunk képviselt iparág megérti a Chicago városában történtekkel kapcsolatos aggodalmakat, egyszerűen nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen kapcsolat lenne az interaktív szórakozás és a valódi erőszak között. Úgy hisszük, hogy ezen összetett probléma megoldásához alaposan meg kell vizsgálni azokat a tényezőket, melyek valójában ösztönzik az ilyen viselkedést, ahelyett, hogy puszta spekulációra alapozva a videójátékokat hibáztatnánk" – reagált az ESA egyik képviselője.