Mindannyian játszottunk már rossz játékokkal - na de mégis milyen okból visz végig valaki több mint 300-szor egy tényleg szörnyűséges programot? Mondjuk egy elbukott fogadás miatt, mint Zachary Pligge, egy amerikai gamer, aki a Game Informer magazin legutóbbi számában mesélte el nem mindennapi történetét.

Az egész 2005-ben indult, amikor egy barátjával fogadást kötöttek egy terepfutó verseny kapcsán: aki veszít, annak minden hónapban végig kell játszania egy játékot, amit a győztes választ, mindaddig, amíg fel nem hagy a videojátékokkal, mint hobbival. Végül Pligge húzta a rövidebbet, "jutalma" pedig - nagy Superman-rajongóként - a Superman 64 lett.

egy-elbukott-fogadas-miatt-mar-tobb-mint-300-szor-vegigjatszotta-a-vilag-egyik-legrosszabb-jatekat.jpg

Pligge persze gyűlölte a Superman 64-et, ami nem véletlen, hiszen a Nintendo 64-re megjelent remekmű a mai napig minden idők egyik legszörnyűbb játékaként van számon tartva, köszönhető a borzasztó, repetitív játékmenetnek, a szörnyű irányításnak, az elbaltázott nehézségnek és a számos egyéb hibának. Az amerikai gamer azonban tartotta a szavát, tavaly decemberben pedig már a 300. végigjátszást "ünnepelhette".

A történetnek sajnos van egy szomorú, ugyanakkor szívmelengető vetülete is, Pligge barátja ugyanis 2009-ben elhunyt. Ez azonban még inkább arra sarkallta őt, hogy folytassa a hagyományt, ezzel is emlékezve barátjára, akivel szemben elbukta a fogadást.

Pligge egyébként elmondta, hogy most már - nem meglepő mód - akár álmából felkeltve is végig tudja játszani a Superman 64-et, amely minden hónapban nagyjából két órát vesz el az életéből.

Támogasd te is a PC Gurut!