• Az Ampere Analysis elemzője, Piers Harding-Rolls az új konzolok várható eladásairól beszélt
  • Szerinte 66 millió PS5 és 37 millió Xbox Series X fog fogyni 2024 végéig

Bár még nem tudjuk, hogy pontosan milyen áron fognak a boltokba kerülni, az biztos, hogy – legalábbis a jelenlegi tervek szerint – nagyjából egyszerre fog elstartolni a PS5 és az Xbox Series X, méghozzá az idei ünnepi szezonban. És hogy melyik gyártó várhatja nagyobb bizakodással az új generációt? Az Ampere Analysis elemzője, a videojátékos piacra specializálódott Piers Harding-Rolls szerint a Sony.

egy-elemzo-szerint-ketszer-annyi-ps5-fog-fogyni-mint-xbox-series-x.jpg

Harding-Rolls előrejelzése szerint 66 millió PS5 és 37 millió Xbox Series X fog gazdára lelni 2024 végéig, a Sony tehát ráduplázhat a Microsoftra a következő generációban is. Összességében azonban úgy véli, hogy a piac tovább fog zsugorodni: a PS2-ből és az első Xboxból összesen 179 millió, a PS3-ból és az Xbox 360-ból 171 millió, a PS4-ből és az Xbox One-ból pedig idén márciusig 157 millió fogyott, és szerinte ez a tendencia folytatódni fog a jövőben is.

Az elemző úgy véli, hogy a jelentős különbség a rajtnál még nem fog annyira érződni az eladások tekintetében: ő 4.6 millió PS5-re és 3.3 millió Xbox Series X-re számít 2020 végéig. Az ár tekintetében pedig szerinte mindkét gyártó a 450-500 dollár közötti ársávot fogja becélozni.